Nebunia la care s-a ajuns: Amazon nu mai vrea sa scoate pe piata filmul lui Woody Allen

In pana de filme bune de cateva luni de zile, in care doar "Green Book" a fost o adiere de aer proaspat, am decis sa aflu ce se intampla cu "A Rainy Day in New York", cel mai nou film al lui Woody Allen, despre care nu am mai auzit nici o veste.

Dupa prima cautare, stupoare: Woody Allen a dat in judecata Amazon Studios pentru 68 de milioane de dolari, moptivul fiind ca Amazon au decis sa intrerupa unilateral contractul. Odata cu asta se pare ca nu mai vor sa scoata pe piata filmul "A Rainy Day in New York". Ce, cum, care?

Pe scurt, situatia e in felul urmator: Woody Allen semnase o intelegere pentru mai multe filme, dar marii sefi care conduc Amazon Studios au decis ca nu se face sa se asocieze cu Allen dupa scandalurile sexuale care au reaparut anul trecut. Din pacate, "victima" colaterala a intregului scandal e un film care se anunta foarte promitator si care a fost finalizat de vreo 7-8 luni de zile! Distributia nu e stelara, dar e interesanta, cu Selena Gomez, Elle Fanning si Timothee Chalamet.

Woody Allen semnase initial un contract pentru 5 filme, din care au aparut primele doua, "Cafe Society" si "Wonder Wheel". Al treilea se lasa asteptat, iar al filmele 4 si 5 cu siguranta nu vor mai fi facute impreuna cu Amazon.

Si iata cum consecintele unei miscari teoretic de laudat, #MeToo, se reflecta si in scoaterea pe piata a unui film cat se poate de departe de miscarea respectiva. Astept cu interes ca cineva sa reuseasca sa miste angrenajul astfel incat filmul sa poata ajunge, intr-o forma sau alta, pe ecranele fanilor lui Woody Allen.

Si inca ceva: e atat de evident ca la Amazon e vorba numai de un gest de fatada, ca sa nu primeasca prea mult hate, si nu de vreun demers moral de anvergura - nu de alta, dar in reteaua lor de streaming exista filmele lui Roman Polanski. Spre deosebire de Woody Allen, unde exista niste acuze discutabile, Polanski e un pedofil dovedit. Si, cu toate astea, e plin de filmele lui Polanski pe Amazon Prime Video.

Blah, blah, blah