N-am mai vazut un film bun de 4 ani

In pagina "My Movies" am adunat toate filmele care mi-au placut cu adevarat de-a lungul timpului. Din cand in cand mai revad din ele si mai sterg din lista daca si-au pierdut relevanta. La varste diferite m-au impresionat lucruri diferite, asa ca si lista de filme se scurteaza, pe masura ce ele nu se mai potrivesc cu gusturile mele.

Din fericire, cele 27 de filme de pe lista sunt misto si acum, la fel cum au fost si prima data cand le-a vazut. Din pacate, insa, din 2013 incoace n-am mai adaugat nimic pe lista, desi am vizionat zeci de filme, de la cele de Oscar pana la cele mai obscure.

E greu sa aleg filme la care sa ma uit, mi-e frica mereu sa nu-mi pierd timpul cu vreo aberatie. Mai ales ca, odata ajuns la jumate, e mai greu sa-l opresc, ma chinui sa-l duc pana la capat. Nu e cazul mereu pentru ca unele sunt atat de plictisitoare incat nu le pot termina.

Pe de alta parte, cand aleg sa vad un film cu Ethan Hawke sau Greta Gerwig, stiu din start ca nu e prost. Poate nu e o capodopera, dar aproape de fiecare data e un film dragut sau interesant. La fel si in cazul celor scrise si regizate de Woody Allen. Si mai dau sansa cate-unui film strain nou aparut online, pe care-l lauda lumea.

Incerc sa gasesc diamante ascunse, dar se pare ca in ultimii patru ani nu s-au facut filme care sa ma impresioneze atat de mult incat sa le pun laolalta cu celelalte. Daca cineva are vreo sugestie, un film care le-a schimbat viata sau macar starea de moment, as fi curios sa-l vad si eu, poate ca l-am ratat la vremea lui.

Astept recomandarile voastre cu interes.

6 comentarii

 1. 27 Nov 2017 la 12:05

  Păi ce mă suprinde pe mine e că pe lista ta (aproape numai de) feel-good movies nu e nici măcar un film Pixar. Mie, în afară de seria Cars și The Good Dinosaur, mi se par geniale toate. Dar bănuesc că le-ai văzut, totuși.

 2. 27 Nov 2017 la 12:33

  Am vazut foarte putine si nu-mi plac. Daca nici Wall-E nu mi s-a parut cine-stie-ce, iti dai seama...

 3. 27 Nov 2017 la 13:12

  Măcar Up, dacă nu l-ai văzut. Dar ultimele filme ale lui Linklater? Comedia aia gen anii 80, nu mai stiu cum îi zice. N-a intrat? Sau The Edge of Seventen, măcar pentru personajul lui Woody H.

 4. 27 Nov 2017 la 23:22

  Nu am vazut "Up". Nu-mi plac, serios.

  In ultimii 4 ani, Linklater a facut "Everybody Wants Some!!" (foooarte slab), "Boyhood" (misto) si "Before Midnight", care e la mine pe lista.

  "The Edge of Seventen" mi-a placut, dar nu pot spune ca l-as revedea. Din pacate, un alt film cu Woody Harrelson, "The Glass Castle", mi-a fost imposibil sa-l duc pana la capat.

 5. 28 Nov 2017 la 15:35

  Da, ăla, everybody wants some. Nici eu nu m-am omorât, dar mie oricum îmi plac numai filmele triste :). Încercam să recomand ceva pe gustul tau. Oricum nu mă așteptam să fi ratat ceva de Linklater, dar mă mir că poate să nu-ți placă ceva de Linklater :).

  A, și eu spuneam de personajul lui WH, nu că actorul WH nu ar da greș.

  Iți mai fac o recomandare hazardată, cu riscul să-mi iau înjurături. Captain Fantastic.

 6. 28 Nov 2017 la 23:19

  Nu poate sa-mi placa chiar orice de la Linklater, desi e un geniu.

  Hai ca o sa ma uit la "Captain Fantastic", ii dau o sansa, desi cred c-am inteles ce fel de film e.

Blah, blah, blah