Muzica lipseste de pe net

What.CD, cel mai popular tracker de muzica al ultimilor ani, si-a depasit demult 'parintele', fostul tracker OiNK. Daca ar fi in legalitate, What ar fi perfect complementar informatiilor de pe Wikipedia, atunci cand cauti informatii despre un artist - am avea informatii gratis si muzica la fel. Ideal.

Caut de cateva zile un site cu informatii complete despre Hole, formatia lui Courtney Love. Desi am albumele si majoritatea compilatiilor in format FLAC, sunt totusi interesat de unele piese mai greu de gasit. Cum nici Wikipedia nu le listeaza, mi-am croit drum prin stufarisul de fan-site-uri, majoritatea lasate in paragine la un moment sau altul.

Dupa cautari si multa frustrare, am resimtit nevoia de site-uri documentate, unde sa gasesc atat informatii, cat si materialele de care sunt interesat. Realizez ca nu se poate face asta legal, dar putem ocoli fara batai de cap problema: un fan al unei trupe poate crea un fan-site, iar pagina cu discografia sa contina link-uri catre release-uri de pe What.CD. Nu toata lumea are cont pe respectivul tracker, dar tot ar fi mai usor pentru cel care cauta, decat sa sape la nesfarsit prin troianul de rezultate Google.

Citind cele de mai sus, cineva poate spune ca sustin pirateria - nimic mai fals! Nu cei care fac download la muzica "piratata" sustin pirateria, ci magazinele à la iTunes, care nu vand decat mp3-uri. Cand voi putea cumpara muzica in format WAVE (dar nu comprimata lossless cu putin DRM, in stilul Apple), o voi face. Pana atunci, insa, prefer sa iau muzica gratis.

Blah, blah, blah