Maistrii militari sunt tot maistri

Salut, maistre!

L-am salutat pe cel care se ocupa de online la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale “Amiral Ion Murgescu”. Desi nu numai el e un maistru, mai sunt si cei care au pus numele scolii, unde banuiesc ca s-a strecurat minimum o greseala. Dar sa revenim la online.

Maistrul care s-a ocupat de site a decis ca cel mai bun domeniu pentru scoala lor este www.smmmfn.ro. Nimic confuz, imposibil sa gresesti cand il scrii. Daca suntem obiectivi, practic astea sunt initialele, ce era sa faca omul?

Dupa ce a inregistrat domeniul, maistrul a creat si o adresa de mail. Ca sa fie usor de retinut, maistrul a gasit cea mai buna solutie: smmmfn@smmmfn.ro.

Din pacate, cand vine vorba de adresa de Facebook, situatia nu mai este la fel de simpla: facebook.com/SMMMFNAIM. N-a avut ce face pentru ca facebook.com/SMMMFN era luat de alta Scoala de Maistri Militari.

Adresa de Instagram era libera, dar daca au ales sa marseze cu AIM-ul adaugat pentru Facebook, au pastrat linia si pentru Instagram: instagram.com/SMMMFNAIM.

Site-ul se inscrie in aceeasi linie, informatiile din pagini fiind pline de greseli. I-au pocit numele insusi intemeietorului scolii, despre care nu am inteles exact daca a fost Amiral sau Viceamiral sau Contraamiral...

Am gasit si traducerea in engleza a numelui scolii si e de bun-simt, mai scurta si mai usor de retinut: Naval Petty Officer School "Admiral Ion Murgescu". Desigur, daca ar fi cumparat un domeniu pentru acest nume, tot ceva gen nposad3edqwe.ro ar fi gasit.

Blah, blah, blah