Mai mult decat alo

Imi pastrez numerele de telefon pe cartela din telefonul mobil. Imi place sa pot scoate cartela din telefon, sa o introduc intr-altul si sa am toata agenda la dispozitie. Din cauza asta sunt limitat la 200 de numere, asa ca periodic mai sterg cate un contact, doua, ca sa fac loc pentru altele noi.

Exista, printre cei 200 de prieteni, fosti colegi, membri ai familiei si clienti, doua persoane care ma fac sa tresar cand le vad numele scris pe ecran. Nu va grabiti sa presupuneti, nu prea aveti de unde sa stiti despre cine e vorba. Din pacate, tresaritul e unul negativ, la fel cum tresari cand ti se spune pe la mijlocul zilei ca ai slitul desfacut.

De fiecare data cand ma apeleaza una din cele doua persoane, parca ma transform necontrolat. De ce o suna, oare, ce s-a intamplat? Sunt nedumerit, putin panicat. Total nejustificat, de altfel, numai ca nu ma pot stapani. Sunt doua persoane absolut okay, cu care am stat la glume si la povestiri de-a lungul vremii. Ne cunoastem de cativa ani buni. Si totusi...

Au fost perioade cand am fost aproape la cutite cu fiecare dintre ei. Cred ca atunci, sub tirul vorbelor lor, s-a creat un complex. Nu depind in nici un fel de vreuna din cele doua persoane, asa ca acest complex nu-si gaseste o justificare in viata de zi cu zi. E adevarat ca prefer sa-mi fie aproape, dar pretul platit pentru aceasta sustinere este tresaritul. Iar eu tresar de fiecare data cand le vad numele pe display.

Ah, si ceva amuzant: din doua sute de contacte in telefon, doar doua ma fac sa tresar. Daca inlocuiesti "telefon" cu "dormitor", pare ca vorbim de viata sexuala a unei femei.

Blah, blah, blah