Made in China: produse premium?

Mi-am luat 2 tricouri de pe net, mai precis din SUA. Mai demult am luat pe aceeasi filiera un tricou Made in Pakistan, asa ca ma asteptam la orice. Si (n-am) avut surprize: unul e Made in Honduras, altul e Made in El Salvador.

Din toate astea ce concluzie putem trage? Ca deja China nu mai e low-cost, ca daca gasesti produse chinezesti (altele decat alifia din cutia rosie metalica), ele sunt high-quality?

Produsele care se vand pe la noi au, deocamdata, doua mari zone de provenienta: China si EU. Made in Uniunea Europeana poate insemna ca e facut chiar in Romania. Si te mai intrebi de ce telefoanele Nokia sunt proaste.

Tricourile au fost relativ ieftine, dar pretul s-a dublat din cauza transportului. Sunt curios cum vor reactiona astea noi la prima spalare, ca pe-ala din Pakistan inca nu l-am purtat.

4 comentarii

 1. 10 May 2011 la 19:49

  nu m-am intrebat niciodata de ce telefoanele nokia sunt proaste, eu va spuneam de ce le consider eu cam cele mai proaste telefoane si nimeni nu ma asculta ... :P

 2. 10 May 2011 la 20:01

  Nokia si Samsung si primele branduri de care stiu sigur ca sunt facute sau asamblate aici. Dar informatia e veche, cred ca s-au mai mutat si altele intre timp.

 3. 17 May 2011 la 13:28

  Nokia sunt cele mai fiabile de pe piaţă. Legat de China, ei produc si o gamă largă de produse si servicii, în funcţie şi de preţ. Ideea este că tricourile Made in Honduras, Salvador, Pakistan sunt f bune calitativ, şi materialele sunt bune pentru că sunt făcute pentru americani. În privinţa calculatoarelor, multe sunt asamblate în China, altele pe vapor, problema e că ce vine la noi e aproape la fel de scump şi de cele mai multe ori sunt PROASTE calitativ, riscul ca ele să se strice în timp creşte.

 4. 17 May 2011 la 14:28

  O sa vad cat de bune sunt tricourile dupa ce le spal o data-de doua ori.

  Nokia sunt un jeg, dar dintre brandurile mai populare mi s-au potrivit cel mai bine pana la un punct.

Blah, blah, blah