Ma relaxez acasa ca-n Japonia

Ma uit la aceasta poza (Namba Parks, Osaka, Japonia) si ma linisteste. Nu am vazut niciodata pe viu aceste locuri, dar sper sa ajung la un moment dat sa ma plimb si prin Japonia. In orice caz, imi face bine sa vad cum se traieste in coltul ala de lume. In felul asta, problemele mele nu mai sunt deloc stresante.

Se opreste apa calda, nu avem autostrazi, nu sunt gaze sau apa curenta la sate, e o saracie lucie in toata tara, infractionalitatea e la putere. Daca le pun pe toate intr-o ecuatie, impreuna cu varsta mea, iar valoarea ecuatiei o stabilesc a fi cea din fotografia de mai sus, atunci e clar ca raspunsul e 'niciodata'. N-o sa ajung niciodata sa vad asa ceva la mine in tara. Asa ca n-are nici un rost sa-mi mai fac nervi pentru o groapa, un tomberon rasturnat de un cersetor, un rest pe care uita sa mi-l dea casiera sau hotelurile din Mamaia, mai scumpe ca la Paris.

Toate guvernarile de dupa revolutie au facut un pas inainte si doi inapoi, iar falia dintre nivelul de trai din Romania si cel din alte locuri e atat de adanca, incat Japonia pare o alta planeta. Vorb-aia: aia e! O sa accept situatia, ca-n "Miorita". Fotografia asta m-a infrant fara lupta.

Blah, blah, blah