Luni dimineata

Zorii mocnesc dinspre noapte-nspre gri,
Ceasul e 5 jumatate,
Stau pensionarii la coada
La colt se da astazi lapte.
Ceru-i de plumb ca privirile lor,
Merg muncitori la uzina,
Pasii li-s grei dupa cei 45 de ani
De lumina.

Bunicii nostri ar avea un suras amar pe buze daca ne-ar vedea disperati de criza. Al doilea razboi mondial, fascistii, comunistii si securitatea ii batatorisera crunt. Suferinta lor si vietile celor care s-au luptat cu veninul in '89 fac posibile atitudinile siderante din ziua de azi.

Ma uit in jur. Injur. Aproape in fiecare zi ma apuca o atitudine desprinsa parca din Scrisoarea a III-a a lui Eminescu - astept cu pumnii inclestati momentul in care toti cei care habar n-au pe ce lume sunt vor fi plesniti de palma invizibila a ratiunii. Oare ce ii poate trezi la realitate pe smintiti?

Sa nu bati copilul ca se tampeste, zice Europa. Aoleo, se dileste, ziceti? Adica devine din om normal... un cretin? Am inteles, sa traiti! Situatia e grava, asa ca trebuie sa afle toti ce stim noi:

NU VA BATETI COPIII, OAMENI BUNI!

SE TAMPESC DACA II BATETI!

DIN OAMENI NORMALI...

...AJUNG ALCOOLICI

...AJUNG DROGATI, CU IARBA SI ALTELE

...AJUNG HOMOSEXUALI

...AJUNG SA CREADA CA TOTUL LI SE CUVINE

...AJUNG SA-SI FACA CONT PE HI5

...AJUNG SA SCRIE AGRAMAT

...AJUNG SA FIE INUTILI SOCIETATII

Aoleo, parinti! Sa nu-i mai bateti pe micutie, ati innebunit?! Nu v-ati saturat de drogati, poponari si betivi? Nu v-ati saturat de oamenii care scriu fara sa gandeasca, de generatia vomei in Vama Veche, de scursurile care sunt adolescentii de azi?

Era sa uit: exista si exceptii, nu trebuie sa se simta cineva vizat. Din pacate, exceptiile sunt ATAT DE PUTINE, incat situatia e clara si nu exista dubii asupra majoritatii. Si nu, tot ce-am scris nu inseamna ca o sa-mi snopesc urmasii in bataie, e doar un simplu semnal de alarma.

Blah, blah, blah