Limita bunului simt online

Nebunia postarilor tampite pe retelele de socializare a inceput cu Hi5, cand toti pustii puneau poze care de care mai stupide, mai arogante sau mai provocatoare, in speranta de a-si crea o 'imagine online'. Atunci a inceput invazia de poze cu arme si bani sau pustoaice in desuuri. Intre timp, respectivii au mai crescut, asa ca acum posteaza pe Facebook poze de la bairame sau, daca sunt mai mari, poze cu copilasii lor. Nimeni nu se gandeste la fata nevazuta a internetului, toti cred ca cei 700 de prieteni pe care ii au sunt numai oameni cu frica lui Dumnezeu.

In unele cazuri, cei mici au propriul cont de Facebook, desi nu stiu inca sa faca la olita. Daca si cu astea m-am obisnuit, precum cu toate relele, mai nou am vazut ca se posteaza fotografii cu aia mic... de la nastere!

facebook baby

Am gasit fotografia de mai sus pe contul unei persoane care nu-mi era prietena, deci poza e la liber. Si e doar una din cele 10-15 de la nastere. Inteleg iubirea parintilor pentru copii, accept si 'nebunia' de a filma o nastere, dar de ce naiba trebuie sa ajunga astfel de poze publice, pe Facebook?

Am prieteni care atunci cand mananca ceva in oras, posteaza pe Instagram. Altii care au boala tagging-ului, astfel incat te trezesti ca trebuie sa dai explicatii altora cand cineva te-a adaugat aiurea pe o poza. Si tot asa.

Intr-o lume in continua miscare in care toti se plang lipsa de timp, devine evident ca problema nu e lipsa timpului liber, ci dezastruoasa lui gestionare.

Blah, blah, blah