La cinema in SUA

Mereu am considerat ca avem preturi mari la cinema, unde un adult plateste in Bucuresti intre 25 si 28 de lei pentru un film la cinematografele care au un minim de confort. Asa ca am decis sa intreb pe net, sa aflu cat costa sa mergi la film in SUA, pentru ca alta tara unde oamenii au un venit comparabil cu al nostru n-am gasit :)

Am fost avertizat ca in New York sau Los Angeles (si in general in California) sunt preturi mai mari decat in restul tarii.

Intr-un oras obisnuit (adica unul de care n-ai auzit din filme) costa intre 8 si 9.50 dolari pentru a vedea un film la cinema. Acesta este tariful de seara. Pana la ora 11:00 este considerat matineu, iar preturile sunt cu 2-3 dolari mai mici.

Exista reduceri pentru copii si persoanele de varsta a treia (de obicei cei peste 65 de ani). Reducerea este cam 3 dolari din pretul biletului intreg. La IMAX sau filme 3D, pretul creste cu 3 dolari, iar reducerea pentru copii si seniori este de 50 de centi.

Floricelele si sucul costa, in varianta 'mica', cam cat biletul la film, deci aproape 10 dolari.

La noi, un bilet la cinema costa 8 dolari si ceva, iar suc si popcorn 'mici' iei cu 5-6 dolari. Scump?

2 comentarii

  1. 20 Jul 2013 la 15:56

    Am fost o singura data la cinema intr-un an cat am fost in Berkeley. Biletul era de 11 dolari iar o apa plata la jumate m-a costat 7 dolari. Nu-ti mai zic de restu' ca nu are rost. Noroc ca Argo e un film de cacat si am fost mai suparat pe film decat pe cinema. In schimb, am ratat ocazia sa vad un pre-screening gratuit al filmului Rush (eseu de predat), la cinematograful din campus - unde sunt preturi de 5 sau mai putini dolari - unde am impresia ca a fost si Ron Howard sau altcineva implicat in film.

    Stiu ca-i departe de comuna in care stai tu, da' in Bucuresti exista Glendale Studio. Foarte confortabil, 15 lei biletul la film normal, 20 la film 3D, cu ceai si popcorn nelimitat inclus in pret. Ai fost?

  2. 20 Jul 2013 la 17:01

    N-am fost la Glendale, dar au un repertoriu redus, asa ca iese din calcul cand vrei sa vezi ceva, mai ales ca eu merg rar la cinema.

Blah, blah, blah