Jon Bon Jovi i-a dezamagit pe fanii romani in 2019

Am mai spus-o si o repet: daca nu pun in balanta concertele Aerosmith sau Aerosmith-related, concertul Bon Jovi din 2011 a fost cel mai misto concert la care am fost vreodata. Si nu e vorba numai de muzica plina de hiturile cu care am crescut ("You Give Love a Bad Name",  "It's My Life", "Bed of Roses", "I'll Sleep When I'm Dead", "Someday I'll Be Saturday Night", "Have a Nice Day", "Keep the Faith"), de cele doua bisuri cu inca 7 piese ("Wanted Dead or Alive", "Livin' on a Prayer", "Always", "These Days") sau de faptul ca trupa era in formula completa, cu Richie Sambora. A fost o seara absolut speciala, au fost vreo 60.000 de oameni si eram toti in aceeasi poveste cu trupa. Chiar au declarat, dupa concert, ca s-au simtit minunat, iar asta a fost evident pe tot parcursul show-ului.

Derulam 8 ani si ajungem la concertul de duminica. Aceeasi piata, multi din aceiasi oameni (mai putin eu), dar nu si aceeasi trupa Bon Jovi: Phil X i-a luat locul lui Richie Sambora. N-am nimic cu muzicianul Phil X, care a colaborat cu artisti mari, inclusiv cu Alice Cooper, pe albumul "Brutal Planet". Toti cei care au fost la concert au spus ca partea instrumentala a fost impecabila. Pentru fanii die hard, Phil X nu poate fi niciodata Sambora, chiar daca ar fi un chitarist mai bun. Numai ca nu instrumentele au fost problema.

Majoritatea celor care au participat la spectacol s-au plans de vocea solistului. Insusi Jon a recunoscut, la finalul concertului, inainte de piesa "Twist and Shout":

Again, I just wanna thank you. Sorry that I wasn't quite up to speed, but I think I got one more quarter for the jukebox.

Au fost tot doua bisuri, dar au totalizat numai 3 piese. La acel moment, multi din spectatori erau deja in drumul spre casa.

Nu am fost la concert, asa ca am vrut sa aud cu urechile mele "cat de rau a fost". N-o sa comentez pentru ca oricum sunt afon, dar mai jos puteti asculta piesa "It's My Life" din concert:

Dupa ce oamenii au ajuns acasa de la concert, au inceput raurile de comentarii negative. Ce m-a mirat a fost ca cele legate de vocea lui Jon erau destul de putine, marea majoritate fiind legate de prezenta multor oameni in zona verde din fata Casei Poporului, acolo unde nu intri decat daca stii pe cineva care stie pe cineva care lucreaza acolo. Cu alte cuvinte, a fost plin de oameni cu pile suspuse care au vazut concertul gratis.

Reprezentantii Camerei Deputatilor dau vina pe organizatorii concertului trupei Bon Jovi ca nu au specificat clar in contract ca pe peluza Casei Poporului sa nu fie persoane care nu aveau bilet valabil. Ei admit insa ca in curtea Parlamentului nu puteau intra decat masini cu ecuson auto, ca accesul strict pietonal in curtea Palatului Parlamentului a fost aprobat la nivelul Secretariatului general al Camerei Deputatilor, insa invoca GDPR pentru refuzul de a pune la dispozitie date despre cei vizati, inclusiv numarul lor. "Facem precizarea ca, anterior acestui eveniment, s-au mai incheiat contracte intre diversi organizatori de manifestari similare si Camera Deputatilor pentru pozitionarea unor gradene in curtea Palatului Parlamentului. In cadrul unor astfel de contracte, organizatorii au dorit sa includa clauza de neparticipare a angajatilor sau a altor persoane care nu prezentau un bilet valabil. In cazul de fata, la incheierea contractului nu a fost stipulata o asemenea prevedere."

Glumind putin, dupa ce ca oamenii aia au stat atat de departe de scena si au vazut mai prost decat pe DVD (nu mai zic de sunet!), acum le mai sare si lumea in cap. Dupa toate cate au fost, am ramas cu povata unei doamne invatatoare desprinsa dintr-un articol din Republica. Prezenta la concert, aceasta i-a remarcat pe cei care se bucurau gratis de spectacol din curtea Parlamentului si le-a transmis celor mai tineri: "Am vazut cativa oameni care au stat pe dealul din interiorul Casei Poporului, fara sa plateasca bilete si sper sa nu fiti niciodata printre ei". Sunt perfect de acord: daca tot intrati fara sa platiti, bagati-va cat mai in fata, nu stati la 150 de metri de scena!

Blah, blah, blah