IPRED si-a inceput treaba

La numai doua zile dupa ce directiva pentru protectia drepturilor de autor (IPRED) a intrat in vigoare in Suedia, s-au facut primele arestari. E vorba de doua persoane de 29 de ani care operau un rip-box, un computer puternic dedicat conversiei fisierelor video dintr-un format in altul.

Se pare ca suedezii sunt mai destepti decat americanii. In loc sa urmareasca userii care trag un mp3 sau doua, autoritatile europene (vorbim aici de Europol, ajutati de organele abilitate din UK, Olanda, Belgia, Suedia si SUA) au inceput sa caute utilizatorii din scena, cei care sunt sursa fisierelor de care beneficiaza toata lumea. Si asa s-a ajuns la cei doi suedezi care au fost arestati deunazi.

In ultima vreme mi-am facut cont la mai multe trackere interne/externe. Daca reusesc sa le pastrez (pentru ca pe RevTT mi-am pierdut contul de 2 ori pentru inactivitate), atunci poate criza ma va afecta mai putin. Iara atata timp cat RDS nu se arunca la traffic shaping si alte prostii ca sa tragi torrente cu 2k, toate vor fi bune si frumoase.

Blah, blah, blah