Inca un comunicat de presa despre noul stadion Dinamo

La fel ca seria "Tanar si nelinistit", continua seria comunicatelor de presa despre proiectul noului stadion Dinamo. Numarul episodului nu-l mai stie nimeni, asa ca hai sa trecem de generic si sa intram direct in actiune. Redau comunicatul integral. Am subliniat chestiile importante, dar si greselile gramaticale:

Compania Nationala de Investitii (institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) a semnat ieri, 18 iulie 2018, contractul privind intocmirea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate la obiectivului de investitii “Stadion Nou pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti” din soseaua stefan cel Mare, Nr. 7 -9, sector 2, Bucuresti.

In urma demararii procedurii de achizitie publica privind atribuirea contractului prin publicarea anuntului nr. 1000219 din 17.04.2018, au fost depuse patru oferte:

DICO sI TIGANAs birou de proiectare
S.C. LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L
Asocierea EURODESIGN SOLUTION & CONSULTING S.R.L – lider si MARIO PALMONELLA & ARCHITETTI ASSOCIATI E.O.O.D – asociat
Asocierea S.C. PROFESIONAL CONSTRUCT PROIECTARE S.R.L. – lider, S.C. VARZAN & ARHITECTII S.R.L – asociat, S.C. YARDMAN S.R.L - asociat

Potrivit ofertei castigatoare (S.C LUCIAN SIMION ARHITECTURA S.R.L), durata pentru intocmirea studiilor de prefezabilitate si fezabilitate va fi de 75 de zile, iar valoarea contractului pentru prestarea serviciilor de proiectare este de 310.500 lei fara TVA.

Activitatea de elaborare a studiului de prefezabilitate se va face in corelare cu activitatea de elaborare a planului urbanistic zonal. Ordinul de incepere a studiului de fezabilitate va emis dupa aprobarea planului urbanistic zonal.

In functie de indicatorii urbanistici care vor fi aprobati prin PUZ-ul realizat de C.S. DINAMO, noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri si va indeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 105 m si o latime de 68 m, prevazut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare si drenaj, spatii pentru echipe si oficiali (vestiare pentru sportivi si arbitri), spatii pentru mass-media (boxa, sala de conferinte, zona de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilitati, spatii de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spatii administrative si spatii dedicate publicului (magazine, zona food).

Lucrarile vor fi finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii, in conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii C.N.I. - S.A., cu modificarile si completarile ulterioare.

Concluzii? 18.000 de locuri, muzeu, magazine si mancare. Suna 'modern', dar sa nu ne bucuram prea repede.

2 comentarii

  1. 10 Aug 2018 la 17:44

    baaaaaaaaaaaaaaa ......... noroc cu pomana de la stat ....ca daca era sa construiti voi un stadion ,.....valabil si pt Rapid Steaua ....tot comunisti si dupa aproape 30 de ani

  2. 3 Jan 2019 la 20:31

    pai, vorba lu' nicu ceausescu: "nici in 20 de ani nu veti reusi sa zugraviti ceea ce a construit tata".

    actualizata, vorba ar trebui sa sune "nu veti reusi nici macar sa zugraviti ce a construit tata". ca au trecut aproape 30 de ani...

Blah, blah, blah