Inca ma uit la "Criminal Minds"

A trecut mult timp de cand toti prietenii mei au renuntat sa se mai uite la "Criminal Minds". E un serial repetitiv, parasit rand pe rand de vedete, fie pentru ca s-au plictisit (Mandy Patinkin, Shemar Moore, Jennifer Love Hewitt sau Paget Brewster, care a revenit de curand), fie pentru ca au fost date afara in urma comportamentului de pe platouri (Thomas Gibson).

Am descoperit serialul in 2005, fiind singurul pilot din multe seriale politiste lansate atunci care nu arata victimile in situatii scarboase. Cu alte cuvinte, puteai sa iei masa in timp ce vizionai un episod. Si desi a avut cateva momente aberante in fiecare sezon, am continuat sa ma uit de dragul personajelor, unele foarte carismatice.

Au existat si doua spin-off-uri, pe care le-au incercat producatorii, fara prea mult succes. "Criminal Minds: Suspect Behavior" a fost primul dintre ele, cu Forest Whitaker in prim-plan si cu aparitii dese din partea lui Kirsten Vangsness, si mi s-a parut destul de misto. Din pacate, a fost oprit dupa numai un sezon scurt (13 episoade). La cel de-al doilea, "Criminal Minds: Beyond Borders", nu m-am uitat, desi cast-ul era promitator: Gary Sinise ("CSI: NY"), Alana de la Garza ("Forever"), Daniel Henney (care va ajunge personaj principal in "Criminal Minds") sau Tyler James Williams ("Everybody Hates Chris"). Si acesta a fost oprit dupa doua sezoane (26 de episoade).

De-a lungul celor aproape 300 de episoade facute pana acum au existat episoade foarte proaste, dar si episoade foarte misto. Din pacate, cel mai misto dintre ele, "Route 66" (S09E05), nu poate fi vizionat fara a cunoaste mai mult din context, deci nu functioneaza standalone. Dar e absolut bestial: ideea, filmarea, editarea, regia... tot.

In ultimul episod, S13E08, apare inca o greseala si de data asta e chiar amuzanta. In timp ce cautau criminalul, politia avea o filmare in care se reflecta perfect figura lui, dar ei n-au observat:

E bine, totusi, ca l-au prins pana la final!

Am mai scris despre greselile din serial, product placement, typos, perceptii gresite. Cu toate astea, nu m-am plictisit inca de Spencer, Penelope, JJ, Rossi sau Prentiss, asa ca astept cu interes sa se reinnoiasca pentru inca (cel putin!) un sezon.

Blah, blah, blah