In Tailanda, fumatul acasa e considerat violenta domestica

Detest fumatul. Inteleg ideea de adictie, dar nu pricep cum ceva atat de dizgratios, urat mirositor si grotesc prin consecinte poate deveni un obicei de care cu greu se poate scapa.

E greu sa lupti cu adictia, mai ales cand o industrie intreaga are nevoie de consumatori. Nu stiu daca interzicerea totala e solutia, dar unii asa gandesc: Tailanda a dat o lege prin care nu mai poti fuma in propria locuinta.

Daca in multe tari din Europa nu poti fuma in casa pentru ca exista detectoare de fum, Tailanda a mers mai departe si a pus degetul pe rana, considerand fumatul in locuinta drept violenta domestica fata de ceilalti membri ai familiei. Genial, nu?

Ministerul Sanatatii din Tailanda vine cu cifre care sustin noua lege: in 2018, 54.512 persoane au murit de la boli cauzate de fumat, iar 8.278 persoane au murit din cauza proximitatii fata de persoane fumatoare.

Alcoolul e o alta problema, dar acolo e mai greu sa demonstrezi cum imbibarea cu grade conduce la tot felul de accidente si acte de violenta. Deci de ala nu scapam. Dar cum ar fi sa dispara fumatul de tot?

Blah, blah, blah