In iarna trec la Windows 10

Suportul pentru Windows 7 se termina la sfarsitul anului viitor (14 ianuarie 2020, mai exact) si Microsoft nu va mai scoate patch-uri de securitate pentru acest (destul de) vechi sistem de operare. Si ca sa nu intru in criza de timp, m-am gandit ca la iarna, cand am putin timp liber, sa ma ocup de aceasta trecere care ma sperie putin.

Mi-am luat computer in '98 si am inceput direct cu Windows '98. Am mai avut tangente cu 3.1 sau '95 (si OSR2), dar la mine acasa am inceput cu '98 si Second Edition. Am sarit peste chixul numit Windows ME si nu mi-a placut deloc 2000-ul, asa ca am stat pe '98 pana a aparut SP1a pentru Windows XP, moment in care am facut si eu trecerea. In acel moment '98-ul era atat de depasit si facea atat de multe probleme, incat trebuia instalat lunar. Cu codul asta, pe care-l scriu din memorie: H2CGT-899B2-2J9XB-3C7DX-VGD33.

Nu mi-a placut interfata de XP si l-am setat pe Classic, ca sa arate ca '98. Si am tinut XP-ul o gramada de timp pentru ca Vista a fost un jeg si am vrut sa fiu sigur ca Windows 7 e bun. Si a fost foarte bun, mai ales ca putea fi setat (cu putin efort) sa arate ca '98-ul.

Am avut foarte putina treaba pe Windows 10 si mi s-a parut neplacuta interfata, dar va trebui sa ma obisnuiesc cu ea. Dupa 20 de ani de Windows "Classic", ar fi si timpul.

Am inteles si care-i faza cu activarea, ca am tot citit despre asta in ultimii ani. Am licenta Pro de Win 7, cumparata Retail - o galagie de bani. Nu stiu de ce s-a schimbat politica, dar Microsoft a zis ca mai bine ofera Windows 10 gratis decat sa mai vada utilizatori cu XP, 7 sau 8.1 :)

Redstone 5, a saptea versiune de Windows 10, iese pe piata in octombrie, perfect pentru a fi instalata in perioada sarbatorilor de iarna. Iar de data asta nu voi mai avea aceeasi versiune de Windows prea mult timp, avand in vedere ca suportul pentru Redstone 5 expira in aprilie 2020.

2 comentarii

  1. 14 Sep 2018 la 17:31

    #thatremindsmeof am configurat de curand un i7 gen8 + 1060 pentru un pusti - ghici ce windows a vrut pe unitate? Exact... 7. De ce oare cand e vorba de telefon vrem ultimele noutati (are S9), dar la pc doar vechiturile? I-am pus 10, o sa imi multumeasca mai tarziu. Treci pe 10 de acum, daca iti permite hardware-ul. E mult mai fluent decat 7... Si, ca sa nu uit, ia un ssd pentru sistemul de operare. Minim 128GB. O sa imi multumesti mai tarziu.

  2. 3 Jan 2019 la 20:33

    am crezut ca am timp in vacanta asta de iarna, dar inca n-am reusit sa trec la windows 10. dar o s-o fac in curand, mersi de incurajare!

Blah, blah, blah