In fine, se misca ceva in fotbal

Inaintea Campionatului European din vara, UEFA le-a recomandat arbitrilor ce vor oficia meciuri sa sanctioneze simularile chiar si la finalul jocurilor, pe baza probelor video. Arbitrii au primit mina libera sa sanctioneze eventualele simulari cu cartonas galben pentru comportament nesportiv.

Simularile pe care arbitrii nu le-au vazut in timpul jocului pot fi sanctionate si dupa meci. In ajutorul instantelor competente care vor pedepsi jucatorul va fi proba video.

Arbitrii au mai fost sfatuiti sa utilizeze cartonasul rosu de fiecare data cind atacul este destul de violent, aceasta masura fiind luata pentru ca jucatorii sa se simta in siguranta. "Jucatorii care se vor aduna in jurul arbitrului, contestindu-i acestuia decizia, trebuie sa stie ca vor fi penalizati cu cartonase galbene", au adaugat cei de la UEFA.

Despre duelurile din careu la loviturile de colt, arbitrilor li s-a recomandat ca prima oara sa ii avertizeze pe jucatori verbal, a doua oara cartonas galben si daca duelurile peste limita regulamentului continua sa se acorde lovitura libera sau penalty.

Blah, blah, blah