In fine, cineva o da pe fata: Cristi Geambasu

Steaua cu nea Nicu

Dragomir sustine ca, daca traia, Ceausescu era un conducator aproape la fel de bun ca el

Ceausescu se pricepea la toate, chiar si la fotbal. Era o enciclopedie. Encarta sau Wikipedia? Nu, nu ne-am pierdut mintile. Dar nici Mitica Dragomir, fiindca ale lui sint parerile despre fostul secretar general. Presedintele Ligii e sincer. Presedintele Ligii isi dezvaluie latura nostalgica. El, capitalistul de mare competitie, suspina dupa deliciile socialismului multilateral dezvoltat. santiere, hei, rup, hei, rup, ca stinci de fier, cincinalul in patru ani si jumatate, Canalul cu ecluze si meduze, mame eroine, tati cu spirit de raspundere care iubeau planificat, tineri care refuzau Bucurestiul si cereau repartitii la tara, in tara. tarii cit mai mult otel. CAP-uri cu tarani satui si multumiti. Despre lipsuri, n-are rost sa vorbim, defaimari ale propagandei imperialiste, carora Dragomir Dumitru nu le-a cazut victima. Dinsul era vigilent. si nu facea foamea ca prostimea, identifica resurse greu accesibile. Cafea, blugi, video. Deci, avea stofa de lider. Nu mascul, ci tovaras alfa!

Ne mai spune nea Mitica ceva despre nea Nicu. Cica Odiosul era un mare stelist. Parol! Discutam mult pe aceasta tema, continua seful primei divizii. Ei doi, parca ii si vezi cum chibitau, cu Manea Manescu si Bobu in preajma. Supravegheati de Nuta, de Iulian Vlad, de Postelnicu, toti niste mari barbati ai acestui popor. si cind se intimpla asta, bre, nea Mitica, intre plenare sau in timpul vizitelor de lucru cu sapca pe cap? In pauzele de la congrese? Mai tineti minte? La al doispelea congres, Ceausescu reales! (Aplauze furtunoase, tip, tip, tip, tip, tirip, tip, tip!). La al treispelea congres, Ceausescu reales! (Aplauze, tip, tip…). La al paispelea Congres plopul facea pere si richita micsunele.
Corolarul nostalgiilor lui Mitica. Daca ar fi trait, daca mamaligile astea de români nu muscau momeala agenturilor straine, daca intelegeau sa se hraneasca sanatos, sa aiba o viata materialist-dialectica, daca socialismul triumfa din Cuba pina-n Coreea, Ceausescu ar fi devenit un conducator aproape la fel de mare ca Mitica Dragomir. Aproape la fel de mare nu inseamna suficient de mare ca sa fi fost presedinte la LPF. Dar la un club, mergea.

La Steaua, daca tinea cu Steaua. Va dati seama? Latifundiarul din Scornicesti. Imun la marea criza mondiala, cu datoriile platite. Razboinicul luminii cazute de trei ori pe seara in provincie si de doua ori in Bucuresti. Dacia neagra reparata cu levierul din dotare. Cizmarie pe calapod in timpul liber. Pac, pac, mai cadeau doua biserici si vreo doua-trei recorduri ale campionatului. Steaua neinvinsa in ultimele trei cincinale! si ce interesante ar fi fost intilnirile cu presa ale finantatorului unic. Tunsi, cu ungiile taiate, la Palat. Tovarasul ziarist, ati abuzat de metafore, de imagini decadente. Tovarasul reporter, putin sentiment pentru realizarili acestei minunate echipe, sol de pace al acestui minunat popor! Arbitrii, tagma jefuitorilor, FIFA sI UEFA oficine capitaliste. Tovarasul Dragomir, am discutat cu tovarasul Borcea sa aminam meciul cu Dinamo. Ne pregatim de Champions League!

2 comentarii

  1. 27 Jan 2009 la 23:05

    frate, n-ai scris niciodata atat. nici tu nici geambasu :)) ia-o mai usor sa nu transpiri.

  2. 27 Jan 2009 la 23:10

    frate, pe comunistul asta de dragomir trebuie sa-l bagam la parnaie si noi il avem in fruntea fotbalului, esti nebun!?!??!?!??!?!?!?

    se vede ca habar n-ai ce-i aia comunism!!!!!

Blah, blah, blah