Impresii despre bancile din Romania

Alpha Bank - contul firmei e aici - Internet banking gratuit (cu o interfata intuitiva), comisioane okay, personal serviabil, sedii peste tot prin Bucuresti.

Bancpost - aici am cardul pentru plati online - Taifun Mastercard, tranzactii rapide, suport tehnic excelent, comisioane okay, sedii prin tot Bucurestiul.

Carpatica - au cele cateva sedii mereu goale si n-am auzit de cineva care sa aiba cont la ei.

BCR - am avut contul firmei la ei, card Visa Electron, card/cont personal - am terminat orice colaborare; de cand au fost preluati de ERSTE, s-au dat oameni afara, s-a schimbat sistemul informatic in rau si angajatii sunt parca impotriva clientului, cam ca cei de la stat. ca sa nu mai zic ca la plata internationala de pe card de student percep taxe imense, nu au auzit de online. ah, si Internet banking-ul nu este gratuit nici acum, in 2009.

BRD - am auzit ca au probleme cand vine vorba de plati online la unele carduri, nu stiu nimic mai mult.

Banca Romaneasca - un prieten are contul firmei aici si e multumit. cam atat.

Banca Transilvania - softul lor de Internet banking e ultra securizat, dar asta face ca utilizarea sa fie greoaie. pentru firme, trebuie descarcata o aplicatie pe sistemul de lucru, te autentifici si dup-aia nu te poti loga pentru a face tranzactii decat de pe sistemul respectiv. securitate, securitate, dar nici chiar asa.

C.E.C. Bank - unii au migrat cu firmele la CEC Bank, probabil din cauza comisioanelor mici. pentru mine, insa, CEC-ul ramane CEC, o institutie unde batraneii isi depoziteaza pensia, un fel de inlocuitor al saltelei.

ING - un lucru pozitiv la ei e ca poti depune bani in afara orelor de program. din pacate, am o aversiune nu foarte justificata fata de ei si nu cred c-as putea avea vreodata cont aici.

Libra Bank - am avut contul secundar al firmei, pentru o perioada, la Libra. au cel mai dezavantajos curs valutar din toata piata, chiar am ramas masca sa descopar asta. un prieten care lucra la ei m-a convins sa-mi deschid cont, cu Internet banking gratuit. din pacate, insa, interfata de Internet banking era horror, sediile lor erau departe de mine si, intr-un final, am renuntat.

ProCredit Bank - niste spammeri care au nevoie de clienti si nimic mai mult.

Raiffeisen Bank - cred ca Raiffeisen e cea mai chinuita banca pe net, pentru ca aproape in fiecare zi primesc pe vreun cont un spam in numele lor. saracii oameni n-au nici o vina, chiar nu pricep de ce sunt targetati in continuu in felul asta. ma rog, treaba lor. nu mi-as face cont vreodata aici, ca sa nu cad in plasa vreunui spam si sa pierd toti banii.

RBS - stiu pe cineva care are cont la ei, e fosta ABN-AMRO. din cate am inteles, sunt ok scotienii.

RIB - au cel mai bun curs valutar din cate o sa vezi. clienti nu prea cred ca au, dar daca vrei vreodata sa cumperi sau sa vinzi valuta, du-te la RIB.

UniCredit Tiriac - tot ce stiu despre ei e ca s-au unit din doua institutii. pentru mine, numele Tiriac nu reprezinta nici o garantie financiara, asa ca nu cred ca mi-as deschide vreodata cont la ei.

5 comentarii

 1. 2 Aug 2009 la 12:34

  problema cu RBS e ca n`au sedii si ATM`uri
  eu cu BCR nu am avut probleme niciodatal. mi`am pierdut si cardul si am avut de`a face cu echipa de suport de la ei si m`au rezolvat imediat. plus ca tipa avea o voceee =P~ :))

 2. 2 Aug 2009 la 17:53

  urasc BCR-ul si imi pare rau ca "nu gandim la fel".

 3. 4 Aug 2009 la 20:36

  care-i problema cu ING? eu am card la ei si mi se par foarte tari. Eu urasc bancile pentru partea de credite si alte vrajeli, dar pentru plati si depozit si cumparaturi prefer mereu cardul si home banking-ul.

  singura faza care ma cam deranjeaza e ca platile sunt procesate de banca doar in programul de lucru, asa ca degeaba fac eu plata sambata dimineata, tot luni o sa figurez cu factura achitata.

  Raiffeissen sunt niste jegosi, au niste comisoane de te urci pe pereti. BCR nu-mi plac si nici dupa BRD nu ma omor. De restul nu-mi pasa.

 4. 5 Aug 2009 la 17:00

  e logic ca platile sa se faca in programul de lucru, cat vroiai sa evoluam?

  problema mea cu ING e una veche si nu are explicatie logica, e pur si simplu o aversiune. la fel ca si fata de steaua sau iaurt.

 5. 6 Aug 2009 la 09:40

  iaurtul este intr`adevar naspa

Blah, blah, blah