10 May 2018 | Muzica

Guns N’ Roses se dezic de piesa “One In A Million”

Super mega boxset-ul deluxe anuntat acum cateva zile de Guns N' Roses ascunde un mic secret: piesa "One In A Million" lipseste de pe varianta remastered a albumului "G N’ R Lies" din 1988. Cantecul, compus cap-coada de Axl Rose, are versuri care pot fi considerate rasiste, homofobe si incitante la ura. Iata o mostra care reflecta tonul piesei:

Police and niggers, get out of my way
Don't need to buy none of your gold chains today
Don't need no bracelets clamped in front of my back

Immigrants and faggots, they make no sense to me
They come to our country and think they'll do as they please
Like start some mini Iran or spread some fucking disease
They talk so many God damn ways, it's all Greek to me

Radicals and racists, don't point your finger at me
I'm a small town white boy, just trying to make ends meet
Don't need your religion, don't watch that much TV
Just making my living, that's enough for me

Niciodata nu e usor sa iesi pe piata cu piese controversate, ele te pot urca foarte rapid, dar iti dau si la cap daca se schimba valul. Cel mai bun exemplu e cariera lui Marilyn Manson, care a inceput sa urce la mijlocul anilor '90, dar s-a stins 10 ani mai tarziu, cand lumea a trecut la un alt fel de comportament. Si cum America da tonul la toate aceste schimbari, e greu sa fii pe val mult timp cu lucruri controversate.

Imi pare rau ca cei de la Guns au decis sa nu-si mai asume piesa asta care nu e foarte buna, dar nici foarte slaba. E o compozitie pe doua corzi de chitara a lui Axl, care a scris si versurile. Zvonurile spun ca ceilalti membri ai trupei n-au fost complet de acord cu piesa asta, dar daca a ajuns pe album in '88, nu pricep de ce a fost scoasa 30 de ani mai tarziu. Nu cred ca exista vreun mare fan Guns care sa nu stie piesa, deci e deja acceptata. Pachetul de 1000 de dolari care trebuia sa includa si piesa "One In A Million" nu va fi primul album Guns N' Roses cumparat de cineva, asta e sigur. Nu o va descoperi nimeni in 2018, ca apoi sa sara de fund in sus, ofensat. Asa ca price din ce motive "One In A Million" nu e cantata live, dar omiterea ei din acest pachet de colectie nu are sens.

Un comentariu

29 Oct 2018 la 14:51
iftode

Daca si niste ZEI ca GNR, care nu mai au nevoie de bani, public etc , DIMPOTRIVA, au ajuns sa stea capra in fata poponarilor si negrilor, atunci ma pis pe starurile rock americane....au murit toate!
Macar la Axl nu ma asteptam sa fie asa sclav.....noul album a lui Slash e la fel de banal ca si precedentul.Nu inteleg de ce nu schimba vocalul, compozitorul, e clar ca s-a plafonat.In afar de primul album, restul sunt de nota 5.

Linkuri