Grota din serialul "Dark" a existat fizic

Imi place serialul "Dark" si astept cu interes ultimul sezon. Pana la premiera de pe 27 iunie, am cautat pe net sa vad daca exista in realitate faimoasa grota care apare si pe afisul serialului:

In ziua de azi, e mult CGI in orice productie, iar majoritatea locurilor de filmare nu mai pot fi vizitate, fiind generate pe computer. Spre exemplu, in filmul romanesc "Queen Marie of Romania", s-au folosit foarte multe fundaluri verzi:

Vazand cadrul de mai jos, cum ai putea ghici ca e filmat in Parcul Carol? :))

Cu toate astea, exista poze de pe platourile de filmare ale serialului "Dark" in care se vede ca grota a fost contruita si fizic:

Asa ca mai multi temerari au inceput sa caute in padurile din imprejurimile Berlinului, acolo unde se gasesc si alte elemente din serial: biserica, liceul, sinele de tren abandonate, podul sau diverse case din serial.

Dupa foarte multe cautari, au reusit sa identifice locul grotei dupa forma distinctiva a copacilor din zona. Din pacate, acolo nu a mai ramas nimic dupa ce s-au incheiat filmarile.

Desi intreaga zona e plina de carari folosite de pasionatii de plimbari in natura, se pare ca cineva nu a dorit sa transforme zona intr-una de periplu pentru fanii "Dark", care ar fi creat multa mizerie si o deterioare a zonei respective, fiind foarte greu de gestionat un posibil aflux de vizitatori din toata  lumea!

Pe masura ce capacitatea computerelor de a replica lumea reala va creste, s-ar putea sa nu mai fie nevoie de filmari on location. Actorii vor juca scenele inconjurati de mult verde, iar computerul va construi toate cadrele in jurul lor. Ultimul pas ramane ca acelasi computer sa construiasca si personajele, fara sa mai fie nevoie de actori. In acel moment vom putea afirma, fara nici un dubiu, ca cinematografia a murit.

Blah, blah, blah