Gazduieste-ti clipurile pe blog

De fiecare data cand ma plang de faptul ca exista pe bloguri tot felul de clipuri preluate de pe Ytube, care nu mai exista, tot aud ca "ce vrei, ma, sa faca, sa le gazduiasca toti pe serverul lor, ca tine? Cati crezi, ba, ca stiu sa faca asta?"

Pentru ca m-am saturat de bloguri care arata ca in poza de mai jos, o sa incerc sa scriu cat e de simplu sa-ti gazduiesti propriile clipuri.

blogger romania

Voi incerca sa fiu concis, o sa ma refer doar la Ytube si n-o sa intru in foarte multe detalii, pentru ca ideea conteaza.

1. Instalezi in Firefox extensia Download YouTube Videos as MP4
2. Intri pe Ytube si iti va aparea posibilitatea de a descarca clipul in format FLV sau MP4, la diverse rezolutii
3. Instalezi plugin-ul Wordtube sau altul similar, pentru a gestiona fisierele in WordPress
4. Le urci din plugin, le inserezi cu un cod simplu si aia e!

Intr-adevar, ai nevoie de o gazduire de 3-5 euro pe luna, dar daca tot esti mare blogger, ai putea sa faci un efort. In plus, in felul asta stii sigur ca n-o sa-ti stearga nimeni clipurile si tot ce urci ramane la locul lui, pe server.

Eh, a fost greu?

2 comentarii

 1. 26 Nov 2012 la 22:20

  Inainte de orice altceva, am o slabiciune bolnava pentru YouTube :))

  Problema de care zici e motivul pentru care timp de aproape un an dupa ce mi-am facut blogul nu am pus nici un alt embed in afara de Janie's Got a Gun. Si acum am, zic eu, grija ce embeduiesc. Caut in primul rand clipuri de pe canalele oficiale ale trupelor sau ale caselor de discuri. Daca nu gasesc, iau la rand clipuri cu reclame si clipuri cu vechime mare. Sau poate pun cu embed ceva urcat de mine (daca e sters, macar aflu asta :)) ).
  [Of course, I don't even have the option of hosting videos with my current blog.]

  Ce ma enerveaza pe mine este ca de la o versiune la alta a playerului, YouTube au modificat valorile default ale unor parametri :( Asa ca acum unele embeduri vechi arata putin aiuristic :|

 2. 28 Nov 2012 la 13:01

  Atentia la detalii este de admirat B-) Nu multa lume se strofoaca, mai ales ca totul e efemer in lumea asta superficiala.

Blah, blah, blah