Fuga, de O. J. Simpson

O. J. Simpson este un simbol al slabiciunii justitiei din SUA. Sau cel putin asa este perceput pentru procesul care a socat lumea filmului si nu numai in '89. Am aflat de proces tarziu, la cativa ani de la petrecerea faptelor. Atunci am vazut ca "ala din Naked Gun" era acuzat de omor, victime fiind fosta sotie si prietenul acesteia. Procesul a durat pana in toamna lui '95, cand Simpson a fost declarat nevinovat de catre juriu. Au urmat ani cu glume si versuri care-l vizau pe fostul fotbalist/actor, s-au scris filme si s-au facut nenumarate documentare.

In toamna lui 2007, OJ a intrat inarmat intr-un casino pentru a-si recupera, zice el, trofeele ce-i fusesera furate. Ajutat de cativa complici si filmat in timpului actului de camerele de securitate, nu a mai scapat de verdictul final al juratilor: 33 de ani in inchisoare, cu posibilitatea de a cere eliberare de buna purtarea abea dupa 9 ani. Apelul avocatilor are doar speranta de a micsora aceasta perioada de 9 ani.

Nu stiu daca OJ a comis acea crima de acum aproape 20 de ani, dar cu siguranta a platit si va mai plati pentru ea. La 61 de ani, OJ sta in spatele gratiilor intr-o inchisoare americana. Viata sa este acum la fel cu a unui pensionar de aceeasi varsta din Romania.

Blah, blah, blah