Frustrarea nu e invizibila

Deunazi am inceput o discutie cu un prieten, in stilul celor pe care le purtam noi. Numai ca ne-am contrazis si eu credeam (si cred in continuare) ca am dreptate. Ceva mai tarziu, am adunat fro 5-6 oameni din lista de Yahoo Messenger, dar toti m-au contrazis. Acum cateva minute am mai vorbit cu o prietena, care si ea m-a contrazis.

O sa scriu aici explicatia pentru ca sunt frustrat. Unii n-au citit cartea, altii dau in ghioc si arunca un raspuns la intamplare. Dar... despre ce este vorba?

H.G. Wells a scris romanul "The Invisible Man" in 1897. De domeniul SF, opera descrie experientele unui om de stiinta pe nume Griffin. El descopera ca daca indexul de refractie al unei persoane este modificat pentru a-l face identic cu cel al aerului, atunci acea persoana devine invizibila, deoarece nu absoarbe si nu reflecta lumina. Griffin devine invizibil, dar nu mai poate reveni la starea de dinainte, devine instabil mintal, iar finalul este cutremurator.

Revenind. Eu ziceam ca daca Omul Invibil inghite ceva (hai sa zicem o mica biluta de plastic, orice nedigerabil), respectiva chestie ramane vizibila. Initial discutasem de o bucata de paine, dar la aia erau discutii legate de sucurile gastrice. Pentru ca, urmand rationamentul de mai sus, nu exista o interactiune importanta intre Omul Invizibil si respectiva chestie, iar cum el este precum aerul, atunci biluta este vizibila.

A trebuie sa scriu asta pentru ca stiu ca am dreptate. Iar cine vrea sa comenteze, poate sa o faca, dar numai cu argumente si numai dupa ce a citit cartea, pentru ca devine stresant sa auzi afirmatii aruncate la misto.

PS: gata cu subiectul asta, dar inca nu a venit vara ca sa-ncep cu Vama Veche :D

Bibliografie:

Romanul complet aici
Despre indexul de refractie (eng)

Un comentariu

  1. 5 Jun 2008 la 19:32

    Deci, ca sa nu ma enervez, pe perioada verii tre sa iau o pauza de "my pinkISH blog"... Bine ca stiu. :P Spor la postat! :P
    Legat de subiectul celalalt, cu omul invizibil, nu comentez...nu de alta dar nu vreau sa te stresez :lol:

Blah, blah, blah