Fotbalul romanesc, de parnaie

Astazi s-au sucit judecatorii. Daca initial niste magistrati au decis ca inculpatii din "Dosarul transferurilor" sunt nevinovati, acum vin altii care zic ca, de fapt, toti cei implicati sunt vinovati. Desigur, e clar ca sunt vinovati, problema sta in existenta si interpretarea probelor.

Cum subiectul va fi discutat zilele-astea pe toate canalele de sport si de stiri, n-o sa insist asupra lui. Dar tin sa notez pozitia lui Dumitru Dragomir, reamintita in GSP:

Invitat pe 25 septembrie 2000 la emisiunea "Marius Tuca Show", presedintele LPF, Dumitru Dragomir, il acuza pe Ioan Becali: "Ati luat majoritatea banilor din fotbalul romanesc! De cand ati gasit fraierii, cu noua democratie, ati luat majoritatea sumelor si ati nenorocit cluburile din fotbalul romanesc! Dumneavoastra l-ati luat pe Iulian Arhire de la Galati, pacalindu-l pe Stoica Mihai, sau daca nu l-ati pacalit, inseamna ca e un manager foarte prost, pe 300.000 dolari. Uitati contractul, il am aici! Galatiul ia 300.000, iar cota de transfer e de 3-4-5 milioane! Cu ce avantajeaza tara si clubul?".

Fluturind documente, Dragomir continua: "Clubul recunoaste dreptul exclusiv al companiei aceasta, auziti cum o cheama: Phoenix BV! Deci jucatorul, daca a ajuns la Dinamo, Dinamo nu va sti niciodata cu cat se vinde jucatorul! Nu are dreptul! Ati mai auzit asa ceva? Este caz unic in lume!".

La achitarea invinuitilor, in aprilie 2012, Mitica a conchis: "S-a facut dreptate!".

Emisiunea completa aici, concluziile in comentarii.

Blah, blah, blah