Foame de bani la Hollywood

In ultimii ani, lucrurile s-au cariat in industria americana de film. Daca exista 5-6 filme pe an care sa ia niste premii si sa se evidentieze in vreun fel, restul productiilor sunt de duzina. Iata cateva exemple:

Peter Jackson face o trilogie din romanul "The Hobbit". Asta n-ar fi o problema, daca ar avea material cu care sa lucreze. Din pacate cele 300 si ceva de pagini sunt mai putine decat fiecare din cartile apartinand seriei Lord Of The Rings, fiind de 5 ori mai putine pagini decat cele care au generat cinema-trilogia de succes. Omul putea sa faca linistit un singur film care sa dureze mai putin de 2 ore. Pentru a umple povestea, regizorul a folosit si unele notite ale lui Tolkien si probabil mai avea putin si scria el vreo 2-3 capitole pe care sa le adauge naratiunii.

Todd Phillips face "The Hangover Part III". Din trailer deducem ca e gata, e ultimul. Daca primul film, intitulat original "The Hangover", a fost una dintre cele mai bune comedii pe care le-am vazut vreodata, inchegat si coerent, amuzant de la un cap la celalalt, partea a doua din aceasta 'trilogie' a fost cu mult mai slaba. Asta e si parerea cinefililor de pe IMDb, care au remarcat scenariul fortat si glumele uneori abjecte, alteori reciclate, aruncate ca nuca-n perete: nota 6.5 fata de 7.8, cat a avut primul film. Plus ca, intre ele, Phillips a regizat "Due Date", un film extrem de asemanator cu continuarile la "The Hangover".

La 25 de ani de la primul film al seriei, Bruce Willis face "Die Hard 5". Acum cinci ani jumate, cand am vazut Die Hard 4, am considerat ca povestea a luat-o pe aratura. Personajul principal, John McClane, era un tip conturat destul de bine prin prisma primelelor trei 'episoade', iar cel de-al patrulea a reusit sa faca un talmes-balmes. In Die Hard 5 apare fiul personajului, care probabil va duce povestea inca 25 de ani de-acum incolo.

"The Fast and the Furious 6". Nimic de adaugat.

Renee Zellweger devine mama in "Bridget Jones's Baby", adica "Bridget Jones 3". Aceiasi Colin Firth si Hugh Grant au fost confirmati pentru aceasta mega-productie. Cat de tare credeti ca va fi? Singurul atu al filmului este regizorul Peter Cattaneo.

Tot in categoria 'in lucru' se afla si "Pirates of the Caribbean 5". Nu le-am vazut pe primele patru, dar cu asta m-au convins sa-i acord o sansa. Sau nu.

"Zombieland 2"? "Zombieland" e un film de duzina, unul dintre putinele de factura asta pe care l-am vizionat. Si a fost destul de amuzant, actorii fiind de exceptie: Bill Murray, Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg. E o poveste cu cap si coada, nu pricep de ce nu poate fi lasata in pace. Chiar orice film are nevoie de o continuare?

Se lucreaza la "Kill Bill 3", pentru ca s-a dilit si Tarantino. Ma astept si la "Django Unchained 2", in care sa aflam mai multe despre Django si familia Unchained.

Nu puteam incheia fara cateva stiri pe scurt: Terminator 5, Bad Santa 2, Toy Story 4, Who Framed Roger Rabbit 2, Avatar 2, Tron 3, X-Men 5, Zoolander 2, Bad Boys 3, Rounders 2, Salt 2, National Treasure 3, Real Steel 2, Wolverine 2, Captain America 2, Thor 2, Austin Powers 4, The Chronicles of Riddick 2, Grown Ups 2, The Smurfs 2, 28 Months Later, 300 2, How to Train Your Dragon 2, Despicable Me 2, Iron Man 3.

9 comentarii

 1. 11 Mar 2013 la 13:56

  ai uitat de scary movie 5

 2. 11 Mar 2013 la 14:33

  nu inteleg de ce te deranjeaza ca se face un sequel. problema e de natura calitativa. la filmele de actiune nu am nimic impotriva cu desfasurarea povestii, chiar daca se indeparteaza de la primul film. nu poti sa ai pretentia de la fiecare scenariu sa aiba la baza o carte precum LOTR ca sa poti face 3 filme a cate 3 ore fiecare.

  da, la hollywood e foame de bani, dar nu cred ca e cazul la kill bill 3. sper sa nu ma dezamageasca tarantino :D
  din pacate la terminator 5 sau la star wars 7.... foame de bani, baieti.

 3. 11 Mar 2013 la 16:00

  Am uitat de Scary Movie 5, da :))

  Star Wars cred ca e facut de drag, nu din foame de bani. Nu-l voi include aici :D

 4. 12 Mar 2013 la 08:47

  Si un sequel la Trainspotting pentru 2016, proaspat anuntat.

 5. 12 Mar 2013 la 09:51

  @myke foarte tare, banuiesc ca e vorba de Porno. Daca-l face tot Danny Boyle cred ca nu intra in categoria descrisa de Pinkish cu articolul asta.

 6. 12 Mar 2013 la 16:11

  Am auzit si eu de Trainspotting, desigur ca nu intra in categoria asta.

 7. Linkuri:

 8. Linkuri:

 9. Linkuri:

Blah, blah, blah