Festivalul Rock in Rio Lisabona 2018 a fost mutat in luna iunie

Programat de obicei pentru finalul lunii mai, festivalul Rock in Rio Lisabona 2018 va avea loc o luna mai tarziu, in zilele de 23, 24, 29 si 30 iunie.

Precedenta editie, care a avut loc intre 19 si 29 mai 2016, a fost un imens succes, adunand multe trupe si artisti interesanti:

Hollywood Vampires (un show excelent, la care am participat)
Korn (concert anulat din cauza unor probleme tehnice)
Queen + Adam Lambert
Bruce Springsteen
Maroon 5
Fergie
Mika
Rival Sons
Stereophonics
Ariana Grande
Avicii
...si altii.

Daca in 2016 festivalul s-a desfasurat pe durata a cinci zile, in 2018 vor numai patru zile de concerte si spectacole. Nu stiu daca aceste modificari sunt cauzate de programarea altor festivaluri sau de Campionatul Mondial de Fotbal. Motivatia oficiala este ca vor sa coincida cu perioada in care trupele sunt in turneu, dar pentru micsorarea numarului de zile nu a fost oferita nici o explicatie. Inca o modificare, spune directorului festivalului, Roberta Medina, este programarea a cinci trupe in fiecare zi, in loc de patru, ca pana acum. Deci, per total, cantitatea de muzica ramane constanta :)

Pretul de acces va ramane 69 de euro pentru o zi, dar vor exista si abonamente de weekend, al caror pret nu a fost anuntat. Sa vedem daca vor mai exista si promotii prin Vodafone, sponsor al festivalului, eventual mai devreme decat anul trecut.

Blah, blah, blah