Faze din liceu

Am gasit intr-un colt de memorie virtuala niste faze din liceu pe care le uitasem. De cele mai multe nu-mi amintesc nici acum, dupa ce le-am citit, asa ca sunt un fel de noutati :)

Pentru fostii colegi.

Barticu' era ofticat pe Suciu la chimie. Prietena lui Andy poreclita Patrocla era una, Lizuca, de la XII J. Mihai era poreclit Drogatu' si Iubitel. Alexandru G. avea geci de controlor. Dan fuma pe ascuns, in scari de bloc. Doru vroia sa faca facultatea de aeronave. Tatal Simonei a adormit la sedinta cu parintii. Vlad se aprindea usor cand venea vorba de Alice. Elena P. avea 'sto in ea. Corina era o super fata, dar subapreciata. Ana n-a putut sa-i dea mesaje cu injuraturi pe pager lui Lupu cand erau certati. Alexandru S. era poreclit Frankie. Prima dragoste a lui Tutu a fost o fata pe nume Sarah Bailey. Radu a facut sex printr-a IX-a cu Madalina "aia bengoasa" (asa scrie, dar acum habar n-am cine era). Arti avea un umor genial. Dragos S. era poreclit Sedric.

Daca cele de mai sus va mai sunt cunoscute, hai sa vedem la profesori cum stati cu memoria:

Smaranda, fiica Luanei Cojocaru (matematica, IX), adormea la orele mamei. Acum probabil are vreo 25 de ani. Tatal Luanei era marele scriitor de culegeri A. P. Ghioca.

Livia Petcu (matematica, X) avea un caine pe nume Vuc. Mai tineti minte cui i-a dat trei note de 2 intr-o singura saptamana?

La Daniel Petriceanu (matematica, XI-XII) se puteau motiva absente fara numar. "Pfaaa", vorba lui Dan in timp ce incercuia in catalog. De-a lungul celor doi ani, ne-au predat la clasa sotia si fratele lui Petriceanu.

Emanuela Crisan (romana, IX-XI) a fost una dintre cele mai bune si subapreciate profesoare pe care le-am avut. Multi o considerau nebuna si nu au pretuit-o la adevarata valoare.

Carmen Blendia (franceza) era una din cele mai de gasca profe din tot liceul, asa ca n-am inteles cum de era buna prietena cu Niculescu (istorie).

Mai cotizeaza cineva la "Floare de colt", la domnul Stoinea (geografie)? 500 de lei pe luna mi se pare cam mult acum.

Doamna profesoara Radomski (sport) era absolut geniala: si desteapta, si de gasca, si cu 'sto-uri. Si locuia si in Titan.

Carmen Dumitrescu (logica, IX) era o femeie frumoasa. La fel si Andreea Anton-Hodivoianu (engleza), bibliotecara, fiica Gabrielei Sarbu (engleza) si mai multe fete de la G.

Cam atat. Am inchis capsula, o ingrop la loc si o mai deschid peste 14 ani :)

2 comentarii

 1. 25 Jan 2020 la 19:43

  Buna! Vreo idee cum putem da de Luana Cojocaru? Suntem una din clasele ei si organizam intalnirea de 25 de ani.
  Multumesc

 2. 25 Jan 2020 la 20:17

  Buna! Cand am vazut comentariul tau, m-am intrebat de ce ai vrea s-o revezi pe Luana, ca era absolut ingrozitoare si ca om, si ca profesor.

  Revenind, totusi, la intrebarea ta: daca te ajuta, am gasit un coleg de-al ei de facultate (promotia '89), asa ca poti incerca sa iei legatura cu el sa vezi daca stie cum sa dai de Luana:

  https://www.facebook.com/benu.abramovici

  Am gasit pe net un pasaj dintr-o ora de matematica cu Luana si reflecta perfect stilul ei. E povestit de niste elevi de-ai ei cand erau in clasa a X-a:

  Doamna Profesoara Luana Cojocaru (matematica): "Exercitii facubile: Nita ... pagina ... ce pagina? ... pagina 286 ... ezercitiile: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24, 25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50. Pana maine ..." (cam asa arata un sfarsit de ora de matematica la noi ... asta inseamna pe la si 35, sunandu-se la si 20)

  PS: la Mihai Viteazu aveam colegi care au intrat cu 10 la mate. Eu am intrat cu 9.87. Luana ne-a luat in primire in trimestru I din clasa a IX-a si "ne-a demonstrat" ca nu stim matematica - la prima ora ne-a dat o lucrare la care s-au luat numai note de 5 si 6. Un pedagog de exceptie, ce mai tura-vura!

  PS2: noroc c-am reusit s-o inlocuim pe Luana dupa primul an si in clasa a X-a am avut-o la mate pe Livia Petcu, iar in a XI-a si-a XII-a pe Petriceanu.

Blah, blah, blah