Fast Times at Ridgemont High

Fast Times at Ridgemont High e un clasic. De la scenariu la regie si de la jocul actorilor la coloana sonora, totul se contopeste perfect. Un singur lucru strica balansul, dar mai intai sa vedem ce ne spune caseta tehnica:

Scenariul: Cameron Crowe (Jerry Maguire, Almost Famous, Elizabethtown)

Regia: Amy Heckerling (Clueless, Loser)

Distributia: Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Ray Walston, Vincent Schiavelli

Am vazut filmul pentru prima oara si e entertaining. E un film la care nu te plictisesti si care iti aduce aminte sau iti creioneaza atmosfera anilor '80. Din punctul asta de vedere, se aseamana pe alocuri cu "Liceenii".

Din pacate, insa, filmul sufera la un capitol. Fara sa intru in detalii care ar putea strica vizionarea, trebuie sa spun ca problema avortului este mult prea usor tratata. Cateva minute si 3-4 scene in care ni se explica cum o fata de 15 ani poate face avort fara nici un stres. Si sunt convins ca daca vizionezi filmul asta la 12-13 ani, exista sansa sa crezi ca e atat de simplu. Si cum, pe de alta parte, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" este mult prea dur si criptic, e posibil sa ramai cu imaginea relaxata din "Fast Times".

Spuneam mai demult ca fiecare film ar trebui vazut la o anumita varsta. Ei bine, acesta e un exemplu foarte bun in sensul asta, pentru ca nu ar trebui vizionat inainte de 25 de ani. Sau cel putin nu inainte de a intelege ca avortul este cea mai mare trauma ce o poate suferi o femeie in afara de viol.

2 comentarii

  1. 6 Jun 2009 la 12:22

    esti femeie ?

  2. 6 Jun 2009 la 14:38

    inca nu, de ce? :))

Blah, blah, blah