Exista viata la Auschwitz?

M-am intrebat de multe ori ce energii sunt in astfel de locuri. Desi nu mi-am dorit niciodata sa dezvolt abilitati mai presus de cele cotidiene, m-am tot gandit la ce se poate vedea si simti intr-un astfel de loc. Sunt curios daca exista posibilitatea ca aceste locuri sa se purifice, sa se 'spele' de mizeria trecutului.

Oare cum arata cristalele de apa la Auschwitz? Am citit foarte putin despre unele experimente facute de Masaru Emoto, dar as vrea sa vad si imaginile. Ar fi interesant un astfel de studiu la fiecare 10 ani, pentru a studia eventualele diferente. Mi-ar placea sa cred ca, in timp, raul se sterge si pamantul acela isi reia proprietatile initiale.

Sunt curios cati dintre voi ar avea curajul emotional de a patrunde intr-un astfel de loc. Ati putea vizita locuri precum Auschwitz si Birkenau? Oare ati putea pasi nestingheriti in camerele acelea care pastreaza inca obiecte ale detinutilor precum perechi de ochelari sau haine de copii? Care este sentimentul care te incearca in fata unei camere de gazare?

Implicatiile unui razboi de orice fel sunt dramatice pentru multe generatii care urmeaza, iar Auschwitz trebuie sa existe pentru a ne reaminti asta in fiecare clipa a vietii noastre.

2 comentarii

  1. 15 Feb 2012 la 12:17

    Eu am fost acolo, acum cateva luni. Mi-a placut locul, dar se simtea mult prea putin din trecut. Totul era intact la Auschwitz, cladiri, incineratoare, ba chiar erau si obiecte expuse, de la un maldar imens de par, pana la obiecte de uz casnic. Sunt o fire sensibila din fire, dar nu pot spune ca inca e energia aceea in aer, apasa, dar suferinta si cadavrele ce puteau fi vazute acolo, mai sunt doar amintite de poze. Instrumentele folosite de doctorul Mengele, parca nici ele nu cuprindeau suferinta, nu reusea sa te patrunda in adevaratul sens al cuvantului. Cenusa prezenta... inspira respect si regret.
    La Birkenau, te simteai putin mai aproape de tot in timp, nenumaratele baraci goale, sinele de cale ferata, poate si frigul de afara, te faceau sa simti deprimarea si angoasa de alta data.

  2. 15 Feb 2012 la 15:21

    O experienta intr-un asemenea loc depinde de foarte multi factori. Cred ca unele persoane cu perceptii extrasenzoriale pot "vedea" altfel un astfel de loc.

Blah, blah, blah