Englezii lupta cu pirateria prin spam

Dupa ce le-a fost refuzata cererea de a baga o lege pentru a-i deconecta de la net pe abonatii pirati, iata ca autoritatile s-au gandit la o manevra de zile mari: hai sa le trimita 1000 de scrisori pe saptamana alora care se ocupa cu downloadul de torrente.

Sa ne gandim ca masura s-ar lua si la noi (as if!). La un calcul simplu, inseamna cam 38 de scrisori pe zi. La noi pe scara sunt 44 de apartamente, din care vreo doo treimi au net. Deci hai sa zicem 30 de abonati, din care 25 de pirati. Asta inseamna ca postasul ar aduce doar la scara noastra 950 de scrisori pe zi! Dar un postas alearga la vreo 10-20 de blocuri, nu? Nu mai are rost sa mai facem calcule mai departe, e clar ca Posta Romana ar fi ingenuncheata. In plus, hartia asta ar insemna o paguba suplimentara pentru industria muzicala.

Astept cu interes finalizarea legilor in Anglia. Oricum, la ei e civilizatie, buna crestere si banii mai consistenti. La noi, insa, nu e exclus sa apara legea deconectarilor, la care UPC-ul a aderat a priori prin bandwidth throttling.

Blah, blah, blah