Editura Litera face campanii tampite

Nu sunt problogger, adica nu iau bani de la diverse firme sa scriu ce misto e sa surfezi pe nu-stiu-ce tablete de 5 milioane sau sa vorbesti la telefoane Samsung cat televizoru'. Dezavantajul e ca nici nu incasez 100-200 de euro pe un articol despre cat de misto e noul sampon cu arginina. Apropo, ce naiba mai e si arginina asta? Sau uleiul de argan? Bani aruncati pe prostii.

Dar sa revenim. Fiindca tot nu iau bani de nicaieri, pot sa scriu diverse chestii linistit, fara sa-mi fie teama ca nu voi mai fi chemat la urmatoarea campanie Platinum Super Plus.

Recent am vazut cateva articole pe net in care noua mare campanie a editurii Litera, cea cu vanzarea cartilor la kilogram, este ridicata in slavi. Cum naiba s-a ajuns aici? Cum se poate ca o astfel de idee, absolut groteasca, sa fie admirata?!

Iata standurile din Metro - unde de regula se vinde doar en gross:

litera1

Campania suna asa: Cat cantareste un kilogram de carte? Citeste si afla! Un joc penibil de cuvinte cu referire la bancul ala din copilarie: "ce e mai greu, un kilogram de fier sau unul de paie?". Jenant.

Daca Litera sunt asa de inteligenti si campania lor atat de misto, de ce n-au facut-o la targul de carte Gaudeamus, proaspat incheiat? De ce n-au vandut acolo carti la kilogram, eventual chiar in prezenta autorilor. Sunt foarte curios ce parere au acestia, probabil se simt cu adevarat apreciati cand o carte a unuia sau a altuia e aleasa in functie de gramaj si numarul paginilor.

litera2

Probabil exista TONE de explicatii ale unui asemenea gest, care sa sustina o campanie ce nu face decat sa ma scarbeasca. Dar, decat sa le ascult, mai bine imi bag doua ProComfort Light Flow in urechi si astept apocalipsa. Rusine!

4 comentarii

 1. 4 Dec 2012 la 05:58

  Exista multe carti care merita tratamentul asta. Oferta e ideala pentru oamenii care vor carti doar ca sa umple cele doua rafturi care au venit cu mobilierul de living cumparat de la Ikea sau Mobexpert.

  Eu am o problema cu ideea de facut comert cu carti, da' asta'i alt subiect.

 2. 4 Dec 2012 la 06:45

  Aia sa-si puna tapet cu biblioteci cu carti, ca se poarta. E mai ieftin.

 3. 5 Dec 2012 la 10:31

  E din seria :" ce kilu meu de carte să citesc "? Oricum, cu siguranță kilu meu cântărește mai mult decât al lor. De carte. A, vezi că m-am hotărât să nu mai scriu decât cu diacritice la tine pe blog :) . Sper să nu le dezactivezi. S-ar putea să mai uit câte unul, îmi cer scuze.

 4. 5 Dec 2012 la 12:56

  :))

  N-am cum sa le "dezactivez", ca doar nu stau sa-ti editez comentariile. Dar sunt amuzat de aceasta decizie, dragul meu bun roman ;))

Blah, blah, blah