Dupa Panasonic si Sharp, cica se duce si Sony

Daca Panasonic a fost destul de bine reprezentata in piata romaneasca in anii '90, personal n-am vazut o prezenta puternica din partea Sharp. Nu sunt cel mai in masura sa comentez, e doar o impresie.

Pe de alta parte, Sony au fost mama lor. Atat produse de calitate, cat si un brand atragator pentru orice parvenit. Sony erau, la un moment dat, singurii care ofereau garantie internationala. Adica puteai sa vii cu un walkman de-afara si iti faceau service-ul gratuit aici, daca era in perioada de garantie.

Am citit azi ca japonezii de la Sony trec prin cea mai grea perioada din ultimii ani, inregistrand pierderi in fiecare trimestru. Sony a inregistrat o pierdere de 195 de milioane de dolari in trimestrul trei, incheiat la 30 septembrie. S-a anuntat ca vor concedia 10.000 de angajati si se va renunta la mai multe active, focusul fiind in prezent pe dispozitive mobile, jocuri si camere foto. Adio optical media.

Sharp a anuntat recent ca se asteapta la pierderi de aproape 6 miliarde de dolari in acest an fiscal, reprezentantii companiei avand indoieli privind supravietuirea acesteia. Anuntul Sharp a venit la doar o zi dupa ce Panasonic a anuntat ca pierderile sale ar putea fi de 9,5 miliarde de dolari.

Toate trei companiile erau implicate in fabricarea de Blu-ray, mai ales ca acum se facea trecerea la discurile de 100GB si 128GB. Odata cu venirea cloud-ului peste noi si scaderea interesului pentru stocare locala de orice fel, este foarte posibil ca in 4-5 ani sa dispara orice urma de optical media. Ceea ce ar fi extrem de neplacut, cel putin pentru mine.

Blah, blah, blah