Definitia de Roman

Adriana Pîrtea era sa castige maratonul de la Chicago, dar s-a bucurat pe ultimii 50 de metri si a fost depasita! Chiar la prima ei participare intr-o cursa de maraton. Adriana Pîrtea sarbatorea deja victoria, batand cuba cu fanii cand mai erau doar 65 de metri pana la finish. Nici unul dintre cei de pe margine n-a catadicsit sa-i atraga atentia ca etiopianca Berhane Adere se apropia în ritm de locomotiva electrica. Cu numai 45 de metri inainte de capatul cursei, Adere a ajuns-o din urma pe românca si a trecut linia de sosire cu trei secunde inaintea ei.

Pîrtea nu era lipsita de resurse fizice la momentul respectiv, insa a sesizat prea tarziu prezenta etiopiencei. "As fi tras mai tare daca as fi stiut ca se apropie", a explicat Adriana. Pe durata maratonului, Adere a dominat ritmul alergarii, intorcandu-se spre românca si invitand-o sa duca si ea trena. Pîrtea a facut-o pîna la urma, dar s-a si desprins atunci, luand un avans considerabil. Atat de linistitor, incat s-a uitat o singura data peste umar. "Mai erau cam 100 de metri. N-am vazut-o venind", a povestit Adriana.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Pîrtea (27 de ani), absolventa a Universitatii Texas-El Paso in 2005, e campioana nationala la 5.000 si 10.000 de metri in 2007. Ea mai participase doar la o singura cursa lunga, la CM de semimaraton acum 2 ani, ocupand locul 10.

2 comentarii

  1. 10 Oct 2007 la 06:46

    Wow, da' cum a trecut filmarea asta de calitate indoielnica pe langa tine? :lol:

  2. 10 Oct 2007 la 10:22

    e singura pe care am gasit-o pe youtube, la data post-ului.

Blah, blah, blah