De revelion

Cand eram mic, petreceam noaptea dintre ani in compania bunicilor mei. Cu friptura, caltabos, salata a la boeuf si emisiuni TV cu "Danga Langa". Dupa ce m-am mutat la parinti, am format gasca de la bloc si am avut parte de povesti interesante de revelion, precum cea de la mijlocul anilor 90: "revelionul din subsol". Au trecut anii si am petrecut in compania prietenilor: Mihai, Mirela, Doru, Magda, Andy, Alina, Ovi, Silvia si altii. In 2006 am cunoscut o gasca de oameni interesanti si am avut parte de un revelion de trei zile si trei nopti, literalmente ca-n povesti: "revelionul de la Sunny". De-a lungul timpului am fost la concertele din piete, am dormit, am petrecut in familie sau in cuplu. Anul acesta am fost in compania unor prieteni care mi-au oferit caldura vremurilor cand petreceam alaturi de bunicii mei, cu mancare gustoasa si adunati in jurul televizorului. A fost atat de misto, incat atunci cand am ajuns acasa am mai continuat petrecerea pe Skype inca vreo doua ore.

Revelionul nu e doar trecerea dintre ani; ora 12 nu inseamna decat ciocnitul unui pahar de sampanie si traditionalul "La multi ani", acompaniat de cateva telefoane si sms-uri. Revelionul, in ansamblu, presupune ca in acea noapte simbolica, de 31 decembrie, sa fii impreuna cu prietenii si sa te simti bine, ca o sarbatorire a anului care se incheie.

Cu toate astea, petrecerea de revelion e influentata de starea interioara a fiecaruia. Spre exemplu, iata ce scriam la final de 2008. Incruntat si scarbit in acele momente, nu puteam decat sa astept sa treaca "nebunia cu revelionul". Acum ma uit cu speranta in viitor, in fata unui an greu, chiar foarte greu.

Sa fim intelepti, sanatosi si sa nu uitam de omenia din noi. La multi ani.

2 comentarii

 1. 2 Jan 2012 la 09:55

  Acum eu sunt in starea ta de atunci, iar tu in starea cu care am inceput eu anul care tocmai a trecut. :)) Mai mult nu comentez.
  Te las sa te bucuri de acest inceput de an si, de ce nu, sa ai aceeasi stare intregul an. :)

  Noi sa fim sanatosi!

 2. 2 Jan 2012 la 12:41

  Frumos scris, ca de obicei :) It's not the party that matters, ci oamenii cu care esti in momentul ala...
  La multi ani dear! Sa ai un an bun! :*

Blah, blah, blah