De ce isi iau bataie controlorii RATB

Despre controlorii RATB (STB, mai nou) si despre abuzurile lor am mai scris. E plin pe net de clipuri si povesti infioratoare cu aceste specimene subumane. Am descoperit deunazi, chiar pe pagina lor de Facebook, o postare cu un clip care explica de ce ajung sa-si ia, la propriu, bataie.

O fata de 15 ani circula fara titlu de calatorie si e prinsa de controlori pe 16 martie 2017, in cartierul Berceni, la statia C-tin Brancoveanu. Speriata, isi suna parintii. Tatal vine repede cu o masina, ca sa puna lucrurile in ordine: isi cearta odrasla ca a cheltuit banii pe altceva decat pe abonament si apoi trece la fapte. Politia a constatat savarsirea infractiunii de ultraj... Batausul din Berceni s-a ales cu amenda de 1.000 de lei. Dar dosarul penal isi va urma cursul. Procurorii vor cerceta mai atent cazul si apoi vor decide daca nu este vorba despre ceva mai grav.

Desi nu am incurajat niciodata violenta, in cazul de fata il inteleg pe saracul om, tata de fata. Probabil a locuit toata viata in acest oras si stie cum merg lucrurile. La fel cum Politia sta la panda pentru a-si face planul, la fel si controlorii merg la munca pentru a "vana prada". Pe linia lui 21 stau unul in spatele celuilalt, aproape pe vine, in fata tramvaiului, pentru ca cei din tramvai sa nu-i vada, apoi se urca dupa ce s-au inchis usile. Merg intotdeauna la oamenii mai tineri, la femei si la oamenii in varsta, dar nu foarte in varsta. Practic, isi aleg "victimele". Daca vad un tigan sau un baiat mai bine facut, il ocolesc. Nu se baga nici daca sunt doua-trei tiganci, cu fuste largi si geci de piele. Controlorii sau, mai bine spus, CONTROLOGII, aleg sa-si faca planul fara sa-i deranjeze pe cei potential recalcitranti. Ei nu vor sa se asigure ca toata lumea plateste calatoria, ci vor numai sa-si faca planul zilnic fara bataie de cap. Si cateodata chiar au parte de bataie de cap. La propriu.

Blah, blah, blah