De ce are nevoie Bucurestiul

Traiesc in orasul asta de vreo 30 de ani si aud aproape in fiecare zi pareri pro si contra Bucuresti. Lumea dezbate incontinuu traficul si aglomeratia, oportunitatile sau lipsa lor, piata imobiliara, primariile, preturile, tot.

Capitala are nevoie de multe lucruri, are probleme care nu se vor rezolva nici intr-o suta de ani. Si daca tot ramanem cu problemele, macar sa ne ia ceva gandul de la ele. Nu ar fi interesant daca, peste noapte, am ajunge din micul Paris... mica Londra sau micul New York? Ma refer aici la amalgamul de nationalitati din respectivele capitale, amalgam bine consolidat si unitar, sedimentat in zeci de ani.

Cum ar arata Bucurestiul daca, peste noapte, ar fi plin de italieni, francezi, indieni, spanioli si englezi care ar locui aici, ar lucra alaturi de noi si cu care am respira acelasi aer? Chinezi, negri, chiar si cateva lesbiene din Suedia, dupa gustul fiecaruia. Nu ar fi... altceva?

Ma gandeam la asta deunazi, intr-o pauza de la monitor. "I couldn't help but wonder", cum spunea cineva. Ar fi un mare pas inainte pentru bucuresteni, fie si numai ca invata mai multe limbi straine in care sa injure la semafor.

2 comentarii

 1. 5 May 2010 la 07:07

  Aoleo. Chiar faceam un exercitiu de imaginatie cu putin timp in urma vazand un reportaj facut in Spania, parca. Oamenii de pe strada isi spuneau parerea despre prezenta romanilor in tara lor.
  Sincer, romanca sunt dar la ce specimene de oamenii au invadat pe acolo, in locul spaniolilor as spune un clar NU romanilor (e adevarat ca sunt si oameni care isi vad de treaba lor, muncesc, dar parerea mea e ca raul/mizeria facuta de rromi trece peste inofensivitatea celorlalti).

  Asa ca inversand putin locurile, decat sa vina niste indieni nespalati si morti de foame mai bine sa ramanem noi cu noxele noastre, ne-ajung tigancile noastre cu fuste colorate.
  La situatia de fata din tara noastra n-avem sanse sa ne "invadeze" decat personaje care o duc foarte rau in tara lor asa ca pentru noi n-ar fi nici un plus de cultura, educatie, lectii de civilizatie.
  Parerea mea.

  Putem discuta mai pe larg despre asta la un suc si vedem la ce concluzie ajungem. :P

 2. 5 May 2010 la 20:40

  In conditii normale, e logic ca am fi invadati de unii care s-ar simti aici mai bine ca acasa, indieni si alte d-astea. Eu ma refeream la faptul ca mi-as dori sa vad, peste noapte, Bucurestiul populat de toate natiile planetei. Cred ca socul ar fi extrem de placut si util. Nu se poate intampla, dar ar fi misto.

Blah, blah, blah