Cuplul antrenor-presedinte

Dupa tandemul Razvan Lucescu - Dinu Gheorghe, iata ca s-a mai sudat un cuplu in fotbalul romanesc: Dan Petrescu - Mihai Stoica. Dupa nici un an de lucrat impreuna, cei doi dau dovada de coeziune, impartasesc aceeasi viziune si au rezultate. Au facut minuni cu echipe mici in scurt timp si asta i-a propulsat in topul listei de transfer pentru echipele asa-zise mari.

Din pacate, insa, pierdem imaginea de ansamblu. Atat la Brasov cat si la Urziceni, cei care conduc sunt presedintele si antrenorul. Nu vezi finantatorii dand declaratii decat o data la cateva luni, si nici atunci nu zic ceva notabil. E normal ca, avand linistea atat de necesara performantei, munca lor sa aiba roade.

Se zvoneste ca Arpad Paszkany ii vrea pe Petrescu si Stoica la Cluj, sa faca ce Muresan si 5-6 antrenori n-au putut in 2 ani. Deja se pleaca de la o premisa gresita, avand in vedere implicarea patronului la echipa si intuiesc ca cei doi nu vor accepta o eventuala propunere. La fel se intampla si cu alti patroni chitibusari ce au fost refuzati de-a lungul timpului, precum Iancu, Becali, clanul Dinamo sau Copos.

Ecuatia e simpla: domnule patron cu banu' grup, ori intelegi ca trebuie sa stai in umbra si sa taci din gura ca sa ai performanta (ceea ce, normal, nu te intereseaza), ori dai din gura la teveu', iti faci imagine si duci echipa de rapa. Concluzia e clara, din pacate pentru fotbalul nostru, care a ajuns vai Steaua lui.

Blah, blah, blah