Cum mi-am cheltuit sfarsitul lumii

Toata lumea stie ca roaming inseamna bani. Multi dintre cei care pleaca in strainatate nici macar nu si-l activeaza din cauza asta. Altii, in schimb, sunt mai jmecheri :D

Un englez a plecat in vacanta in Portugalia. Ca noi toti ceilalti, omul voia sa surfeze relaxat din camera de hotel. Zis si facut, si-a conectat mobilul la laptop si aia a fost. Mai un mail, mai un torrent... ca nu e bine sa te plictisesti in concediu. A luat cateva melodii si un episod din Prison Break, varianta HD!, ca doar mergea bine netul. Probabil ca a mai ramas conectat ca sa-si refaca si ratia, doar nu era sa isi ia warn pentru hit&run.

Intors acasa, a constatat cu stupoare ca i-a venit factura la telefon 40.000 de euro! Panica, reclamatii, toate cele. Compania de telefonie a verificat cererea si i-a facut omului calculul, care era corect: patrujde mii de euro. Panica no. 2! Omul s-a dus la negocieri cu compania de telefonie unde el a argumentat ca, daca utilizarea era excesiva, ar fi trebuit sa fie instiintat. Din vorba in vorba, cu intelegere si eleganta, i-au redus factura la 300 de euro, trecandu-l la un alt tarif fata de cel de roaming. Cum omul plateste facturi in jur de 200 de euro pe luna, suma e super ok.

Am fost o singura data pe roaming si am vorbit, dar eram tot in cadrul aceleiasi retele (Voda). Asa ca, un mic sfat: daca plecati din tara cu roaming activat, setati conectarea la noi retele pe manual, ca sa puteti alege providerul de telefonie si sa nu fiti transferati automat in alta retea.

Blah, blah, blah