Cristi Geambasu scrie despre victoria Ruxandrei Dragomir

Ruxandra, game, set si meci

Tabara lui Nastase si Tiriac a pierdut fiindca a propus tenisul de gasca

Ilie Nastase si Ion Tiriac au jucat tenis. Pe bune! La Roland Garros, Wimbledon, Melbourne, Foro Italico, Forrest Hills. Apoi în Cupa Davis. Ne-am înflacarat alaturi de ei. Am suferit pentru ei. Pentru România. Fiindca ei aparau culorile patriei, asa ni se spunea la telejurnal. Sportul, cel mai bun ambasador, bla, bla, bla. Copii prostuti. Cînd am mai crescut, am înteles si alte lucruri. Nastase si Tiriac s-au retras. Dar au continuat sa joace, sa vîneze. Mai joaca si acum. Acum joaca pentru Tete Haradau. De exemplu, la Poiana Brasov. Cu omul de afaceri Aurel Munteanu. Cu o zi înaintea alegerilor de la federatie. Închipuiti-va ca înaintea alegerilor de la FRF în care Mircea Sandu îl are oponent pe Gica Popescu, Nasu’ ar pune-o de-o miuta avîndu-l coechipier pe Hagi!

În acest timp, o tînara femeie se pregatea pentru cel mai complicat meci din viata. Singura. Fara sponsori bazati si pîntecosi. Si ea a jucat tenis. Deci, lupta dreapta, care pe care. Ma lasi? Dincolo de fileu nu era un adversar, ci o echipa. Organizarea, banii, sala, microfoanele, paza, totul era la ei. Cum naiba sa cîstigi? Stai femeie la cratita!

Nu o cunosc pe Ruxandra Dragomir, dar stiu demult ca nu e fata lui Mitica Dragomir. O tin minte însa de cînd era pustoaica si se antrena în baza de la 23 August împreuna cu Irina Spîrlea. Noi chinuiam mingea pe un teren vecin si trageam cu ochiul la fetele pe care le crestea Florenta Mihai. Apoi. Îmi amintesc cum s-a culcat lînga Iva Majoli pe terenul Suzanne Lenglen la French Open. Era tînara, ambitioasa si nonconformista. Si ne dadea speranta ca Florenta si Virginia aveau mostenitoare pe masura. N-a iesit chiar asa cum voiam noi si ea, dar am ramas cu amintiri frumoase.

Ruxandra Dragomir are 36 de ani si, scandalos, stimati domni!, nu si-a propus sa stea acasa, sa aiba grija de copii si sa lacrimeze cînd vede albumele cu pozele de la marile turnee. De fapt , si asta, dar nu doar atît. Ea vrea sa conduca federatia fiindca a înteles ca tenisul din România trebuie sa respire si altceva decît interes. Si a reusit. În ziua alegerilor, Aurel Munteanu a pus pe masa o oferta financiara, Ruxandra o speranta. Speranta ca tenisul mai poate fi si alb. Nastase e vexat. Nu pricepe nici acum de ce alegatorii au ignorat banii fostului jucator al Sportului. Iar Tiriac asteapta momentul în care Ruxandra si ai ei se vor trezi din euforia victoriei. Ca sa ajunga în bataia pustii dumnealor.

Observatorii avizati pretind ca Ruxandra a obtinut victoria fiind beneficiara unui vot negativ al cluburilor, al asociatiilor. Foarte bine, înseamna ca oamenii aceia au refuzat rolul mistretilor de la Balc. Pac, pac, vedeti ce friptura buna iese din noi? Uite ca nu, desi s-a jucat tare. Voleuri la fileu, smash-uri. Nu ne votati, sa vedem cum mai organizati meciul de Cupa Davis cu Rusia? Rîul, ramul, banul, bodyguardul sînt cu noi. Si netul, si banda fileului. Da, dragi tenismeni si tenismene, uneori mai cîstiga si cei veniti din calificari. Si, veti vedea, partida cu Rusia se va disputa. Pentru ca pîna la noi vînatori, Federatia Româna de Tenis nu apartine atelierelor de fabricat panica Nasty, Tiri, Munteanu & Haradau.

Blah, blah, blah