Cornel Dinu e in continuare genial

Mostre ale genialitatii lui Cornel Dinu din 2001 si 2004 gasiti aici. Apelat de un reporter GSP, Dinu a raspuns intrebarilor legate de posibila preluare a clubului Dinamo de un ONG al suporterilor.

- Domnule Dinu, e adevarat ca va alaturati proiectului suporterilor care vor sa cumpere Dinamo?
- Sunt de partea ONG-ului care s-a format si a marii mase de suporteri care sper sa urce in acest tren unic de salvare nationala a lui Dinamo si, cred, si a sportului romanesc, ca model.

- A aparut informatia ca Nicolae Badea i-a adus un cumparator strain lui Ionut Negoita, intermediar fiind masonul Adrian Thiess.
- Eu sper ca domnul Badea si mai ales domnul Negoita nu si-au pierdut ceea ce eu stiam ca au, ma refer la calitatile de buni romani. Mai ales ca domnul Negoita chiar a declarat ca prefera sa vanda fanilor. Domnul Badea a avut un pionierat in sensul de a emite actiuni pentru suporteri la inceputul anilor 2000, cand pregatise totul cu expertul Saramet. Nu au reusit pentru ca unii actionari de la Dinamo transformasera echipa in jucaria lor de castig.

- Thiess sustine ca, in curand, echipa va fi vanduta fondului de investitii din Orient.
- Nu am nimic cu ce face domnul Thiess, mai ales ca Petre Pandrea spunea perfect la inceputul anilor '30: "Fereasca Dumnezeu de o miscare serioasa sa intre pe mana romanilor! Uite ce au facut din masonerie, a devenit menajerie". Ceea ce este si acum daca ne gandim la masonii Florea de la Bragadiru si Graur de la Telekom. Primul a furat berea, iar Graur jachete din magazine straine si casetele din televiziuni. Sper sa nu fie cazul domnului Thiess, care, atunci cand l-am cunoscut, a crezut ca suntem "frati", dar eu i-am spus ca apartin impacarii sfintelor religii incepute de Vatican prin Comisia Paritetica. Comisia e condusa de profesorul Demetrio De Luca, secretar al Sfantului Papa Ioan Paul al ll-lea, care in ultimii ani a creat un fel de ONU al religiilor. I-am transmis ca ii cunosc bine pe cei care conduc marele ordin al Orientului si ca nu vreau sa am de a face cu cei care vand din tara in numele asa-zisului Rit de York. Eu sunt conservator si daca traiam pe atunci, intram in partidul lui Titu Maiorescu si al lui Eminescu.

- La ce va referiti exact?
- Draga, eu nu pot sa fiu pentru datul pe mana strainilor a emblemelor Romaniei, asa cum s-a intamplat cu bogatiile tarii, din inconstienta condamnabila care ne-a caracterizat in ultimii 25 de ani. In ultimii ani s-a scris cea mai neagra pagina din istoria Romaniei, mai rau decat sub turci si rusi.

- Totusi, ce legatura are Dinamo?
- Aceasta echipa are o traditie nationalista, daca ne gandim ca o mare parte a suporterilor provin din zona bazinului de suporteri ai Unirii Tricolor. Ei sunt cei care, in frunte cu profesorul Anghelache si cu Stefan Carjan, oameni de o calitate deosebita, nu au vrut sa se combine cu strainii de la Ciocanul si au preferat sa se duca in inchisorile cominterniste decat sa dea echipa strainilor.

Blah, blah, blah