Concertele cu distantare sociala nu sunt concerte

Da, repet: concertele cu distantare sociala nu sunt concerte. Si atunci ce sunt? Niste serate muzicale, cel mult. Daca esti infranat din a-ti manifesta energia, din a trai muzica si trebuie sa ramai tintuit pe scaun ca la scoala, atunci ala nu e concert.

Poza e de la prestatia live a muzicianului Frank Turner - primul concert indoor din Anglia. Evenimentul a avut loc la Clapham Grand din Londra, fiind primul dintr-o serie sustinuta de guvern englez.

Asa cum se vede din poza, englezii au respectat instructiunile de siguranta. Problem nu e la accesul esalonat, verificarea temperaturii sau folosirea traseelor marcate, ci distanta intre scaune, precum si cea dintre public si artist.

Avand in vedere ca spatiul are o capacitate de 1250 de persoane si au incaput, respectand regulile, numai 200 de oameni, show-ul nu a avut incasari suficiente nici pentru a acoperi inchirierea salii, fara sa mai discutam de onorariul artistului.

Dupa eveniment, managerul salii, Ally Wolf, a declarat: "Acesta nu poate fi viitorul muzicii live. Nu poate fi viitorul spatiilor de concerte". Artistul Frank Turner a completat: "Nu este inceputul unei serii de evenimente de genul acesta, deoarece i-ar baga in faliment pe toti cei implicati".

QED.

Blah, blah, blah