Ci vorbiamo

Prima data cand m-a enervat ca mi-au fost sterse cuvintele scrise pe internet a fost in 2007, pe cand postam diverse chestii pe forumul Vama Veche. Am fost iritat de-a dreptul, pentru ca nu scrisesem nimic iesit din comun sau care sa incalce vreo regula interna. Dar acolo erau alte probleme si pana la urma lucrurile au iesit bine. Nu, n-am sters eu "Zona libera".

Eram de 10 ani pe net, dar nimeni nu intrase cu buldozerul peste cele scrise de mine.

Cel mai recent moment in care m-am indignat, la un nivel mult mai scazut (caci acum am experienta!), a fost azi dimineata, cand mi-a disparut aiurea un comentariu banal. Nimic special in continutul lui, dar se pare ca a deranjat. Incercand sa elucidez misterul (in loc sa-mi vad de treaba...), am aflat ca si alte lucruri pe care le scriu deranjeaza uneori, dar comentariile respective n-au disparut "din prietenie". Contrar varstei venerabile la care am ajuns, am fost mirat.

Exista intr-adevar o explicatie pentru tot ce se intampla - atat pentru faptul ca ceea ce scriu deranjeaza pe unul sau pe altul, cat si pentru faptul ca eu nu inteleg ca deranjez: nu apartin mediului respectiv. Daca intri intr-un spatiu (fizic sau virtual) fara sa-i intelegi regulile si fara sa te adaptezi, e normal sa fii ca nuca-n perete, iar tot ce faci e privit chioras de catre ceilalti.

Spatiul virtual s-a transformat mult in ultimii 15 ani si oamenii odata cu el. Ca mediu de afaceri a evoluat enorm, dar "groapa de nisip cu lopatele si galetuse" nu mai e acolo. Si atata timp cat nu folosesti Yahoo Messenger si nu intelegi Twitter-ul, nu ai cum sa comunici cu cei din jur. Iar comunicarea e esentiala in orice mediu.

3 comentarii

  1. 21 Mar 2012 la 20:21

    Ai uitat ceva... Noi sa fim sanatosi! :)

  2. 21 Mar 2012 la 20:28

    Da, asa e!

  3. 30 Mar 2012 la 00:56

    ti-ai bagat nasul unde nu-ti fierbe oala :))))))

Blah, blah, blah