Nu ma pasioneaza jocurile pe computer, nu am mai prestat la asa ceva de prin 2002-2003. Asa ca am aflat cu intarziere despre un concert care a avut loc in februarie in jocul Fortnite: DJ Marshmello, un producator de muzica electronica, a dat un "concert" in joc si a adunat 10.7 milioane de jucatori-spectatori. La numarul asta se adauga si toti cei care au vazut concertul pe stream-urile live de pe Twitch sau alte platforme, e o adevarata nebunie.
Glumind pe tema asta, colegul Hoinaru se intreba oare cat costa meet&greet-urile in Fortnite. E amuzant pana nu mai e, adica pana o sa se intample, ca lumea a ajuns sa traiasca in ecrane, iar viata de zi cu zi tinde sa devina "second life".
Daca vorbim de muzica electronica, putem sa comparam acest concert cu cel al lu Jean-Michel Jarre din Moscova, in 1997, cand a adunat peste 3.5 milioane de oameni. Sigur, cifra e mult sub cei 15-20 de milioane de fani care s-au benoclat in Fortnite la niste animatii dubioase, dar experienta rusilor mi se pare superioara atat prin caracteristica 'live' a concertului, cat si prin valoarea muzicii lui Jean-Michel Jarre.
Am vazut zilele trecute un tata cu copilul in carucior, la o plimbare prin mall. Copilul avea in mana o tableta si se juca, atent si captivat, cu niste chestii luminoase, colorate frumos. In filmul "Ion", ecranizarea cartilor lui Rebreanu, un tata betiv ii da copilului nou-nascut cu un servet inmuiat in tuica pe la buze, ca sa-l faca sa taca. Ulterior, copilul moare din cauza acestor practici absurde. Copiii din ziua de azi nu vor muri de la utilizarea excesiva a ecranelor luminoase, dar sechelele pe care acestea le lasa asupra sanatatii fizice si mentale sunt incomensurabile.