Cel mai bun producator de blankuri pune punct

Taiyo Yuden, producatorul celor mai bune discuri optice blank, a anuntat ca va opri productia la sfarsitul acestui an. Desi blankuri marca Taiyo Yuden nu se gasesc in Romania, aceasta veste e una foarte proasta pentru industrie si pentru mine, personal, care folosesc blankuri pentru stocare. Verbatim, locul 2 mondial, sunt niste discuri impecabile, dar intrebarea este: pana cand vor mai produce si ei?

Motivul ridicat de Taiyo Yuden este cel pe care il stim cu totii: a scazut enorm piata pentru discuri optice, fie ele blank sau nu. S-a redus si numarul producatorilor de unitati optice, singurii care mai inoveaza fiind Pioneer si LG - insa LG n-a mai scos modele noi in ultima vreme si cele pe care le-a scos sunt foarte proaste.

Multi nu mai vad rostul stocarii pe discuri optice, dar o solutie mai buna si la fel de ieftina pentru stocarea pe termen lung eu nu stiu. Am CD-uri scrise in '98, acum 17 ani, pe care le citesc fara probleme si astazi. Atata timp cat discurile sunt de calitate, pastrate in conditii corespunzatoare si scrierea se face dupa anumiti parametri, informatia este in siguranta.

Blah, blah, blah