Cea mai mare colectie de jocuri din lume

Acum o saptamana s-a vandut pe eBay cea mai mare colectie de jocuri din lume. Pretul de achizitie? Un milion de euro.

Colectia pusa la vanzare de un gamer francez include aproximativ 7000 de jocuri! Daca am crezut pana ieri ca sunt si eu colectionar (de diverse chestii cu Aerosmith), azi am realizat ca habar n-aveam ce inseamna termenul asta!

Anuntul de pe eBay suna cam asa:

Toate seriile de jocuri pentru Sega, Nintendo si NEC - 22 in total!

Toate jocurile scoase vreodata pe platformele Nintendo, de la Famicon la Gamecube, multe din ele sigilate!

Toate jocurile aparute vreodata pe platformele Sega, multe din ele sigilate!

Toate jocurile aparute vreodata pe platformele NEC - toate sigilate!

Ati mai auzit de asa ceva? Eu marturisesc ca nu. Divagand putin, imi amintesc de un reportaj pe care l-am vazut la stiri acum vreun an, cu un mare fan Manchester United de prin Cluj (parca), laudandu-se cu o poza cu Alex Ferguson, un fular si cateva tricouri :)

Dar sa revenim la anuntul omului. Ca sa fie cat mai explicit, pe langa lista completa de titluri, vanzatorul a facut si cateva sute de poze la jocuri. Cei curajosi pot face click pe poza...

jocuri de un milion de euro

Tot in anunt, colectionarul explica starea exceptionala in care se afla aceste titluri. In ultimii 20 de ani, el a detinut mai multe copii ale aceluiasi joc, pastrand cea mai buna varianta de fiecare data. Spre exemplu pentru setul sigial "PC Engine", colectionarul francez spune ca a avut peste 50 de copii ale unor anumite titluri, pastrandu-le numai pe cele in stare perfecta. La final, el adauga: "locuiesc intr-o casa fara animale de companie, in care nu se fumeaza, iar jocurile au fost intotdeauna pastrate in locuri aflate la adapost de razele soarelui". Adica asa:

jocuri

Pe numele sau Andre, in varsta de numai 32 de ani, colectionarul a afirmat intr-un interviu ca a avut nevoie de 15 ani pentru a-si completa colectia. Un fanatic al jocurilor pana la varsta de 25 de ani, Andre si-a propus sa stranga toate jocurile aparute vreodata pe consolele Sega, Nintendo si NEC. Dupa ce a reusit acest lucru, a urmat etapa de colectionare a variantelor sigilate ale acelorasi jocuri. Vorbim aici de unele jocuri vechi de peste 25 de ani... sigilate!

In colectia sa, Andre are foarte multe raritati. Printre ele, jocul "Go-Net" (sau "Genesisin") pentru Sega Mega Drive, despre care el afirma ca exista numai 2 (doua) in lume. Un alt joc greu de gasit este si "Kunio-Kun Dodgeball Gold" pentru Super Famicom (versiunea japoneza de Super Nintendo) - numai 8 copii ale acestui joc au fost produse vreodata.

Desi a vandut aceste 7000 de jocuri, colectionarul francez afirma ca mai are cateva mii de alte jocuri pe care prefera sa le pastreze in continuare. Cumparatorul este din Canada si are de platit 1000 de euro cheltuieli de transport. In locul lui, eu m-as duce sa le iau personal.

Blah, blah, blah