Ce a ramas dupa Radulescu si Stucan

Ma uitam destul de des la emisiunile GSPTV, mai mult ziua, in reluare. Fie ca luam masa la pranz sau ascultam in casti in timp ce lucram, am parcurs alaturi de jurnalistii GSPTV multe dupa-amieze, facand ca timpul sa treaca mai usor.

Faptul ca sefii de la GSPTV au luat hotararea sa-l dea afara pe Radulescu, pentru ca era prea tare-n gura cu Dragomir, Sandu si alte animale, m-a dezgustat peste masura. Dragii mei directori GSPTV, sunteti niste sclavi. Probabil ca ziceti ca ati luat o decizie biznis, numai ca ati dat dovada de pupincurism.

Iar pentru domnii securisti care inca ne conduc sub diverse forme, va dedic articolul lui Cristian Geambasu:

Despre securisti. Din nou

Ce legatura au ei cu ordinea in clasament? Au, fiindca ei sunt obisnuiti sa faca ordine

Exista macar cativa oameni din fotbal care ar fi trebuit sa participe la inmormantarea generalului Nicolae Plesita. Sau care ar fi vrut sa mearga la ceremonie, dar au renuntat pentru ca nu da bine. Nu e in trend sa te afisezi la ingropaciunea unui fost cap al Securitatii romane cat timp acum pozezi in personaj contemporan perfect aclimatizat. Nu merita sa te compromiti pentru un fost sef ori un simplu coleg. Un tovaras, ca sa fim mai bine intelesi.

Jigodiile de ziaristi, asa cum plastic s-a exprimat un batran securist aflat la capataiul defunctului tortionar, au observat ca la eveniment au luat parte niste domni in varsta, imbracati in elegante costume negre. Nostalgici ai vechiului regim cu pensii de peste suta de milioane de lei vechi asigurate de noul regim. Securisti de varsta a doua si a treia cu ochelari fumurii pe nasul lor care intotdeauna a mirosit dusmanul de clasa. Dar si ofiteri ai SRI, bravi continuatori ai operei tovarasului general. Motivul pentru care domnii respectivi s-au simtit deranjati din priveghi este simplu. Intr-o buna masura, jigodiile de ziaristi au luat locul “banditilor” pe care i-a vanat marele patriot roman Nicolae Plesita. OK, nu ne-am pierdut uzul ratiunii incat sa comparam rezistenta din munti cu insistenta caraghioasa poate a unor reporteri, dar in ochii batranilor spioni ziaristii reprezinta ceva similar. Derbedei, bagabonti. Neica nimeni care nu iau de buna ce le spun autoritatile. Niste destabilizatori ai ordinii aparate odinioara de ei cu pretul unghiilor smulse ale arestatilor.

De ce ar fi bine sa ne intereseze pe noi subiectul Plesita and friends? Ce legatura au toate astea cu ordinea in clasament si cu greselile de arbitraj? Pai, au, fiindca personaje de prim rang in fotbalul de astazi au lucrat in si pentru sistemul condus printre altii, de generalul Plesita, “un om bun” dupa caracterizarea vecinilor carora le impartise butelii si aprobari de televizoare color. Ei, tovarasii securisti, nu au disparut, s-au metamorfozat. Au ramas si in fotbal. Conduc cluburi, ligi, raspund de arbitri. Se considera patrioti, deoarece au aparat patria de capitalisti, iar acum, dupa ce au digerat lectia istoriei si au devenit ei insisi oameni de afaceri prosperi, ne tin lectii despre democratie si economia de piata. Unii mai cu tupeu ne fac de comunisti, caci li se pare ca am ravni la averile lor. Sunt insinuanti, ne compun agenda, ne monitorizeaza apartamentele cumparate in rate. Stiu sa scormoneasca prin gunoaie, au ramas aceiasi dibaci manuitori ai dezbinarii si manipularii. Si vorbim doar despre securistii cu acte, cu carte de munca, nu despre informatori.

Ar fi ceva de facut? Nu mare lucru. Acum nu, e prea tarziu. Dar e bine sa stie ca stim cine sunt. Ca nu ii vom uita niciodata. Atat.

As mai avea ceva de adaugat pentru toti cei care se cred pereni in functiile lor. Domnilor, noi suntem mai tineri decat voi. Noi suntem mai multi decat voi. Oameni ca Radulescu si Stucan vor fi si dupa ce oameni ca Dragomir si Sandu nu vor mai fi. Demisia lui Costin Stucan este un act de onoare, un semn ca nu toti jurnalistii sunt "o apa si-un pamant". Din pacate, ei sunt exceptia, in timp ce marea masa se inclina in fata securistilor din fotbal, se inclina in fata ratingului si fabrica stiri mincinoase. Numai ca lucrurile nu vor fi mereu asa, sunt sigur de asta.

O sa ma uit pe GSP TV numai la meciurile care ma intereseaza. Imi e clar ca redactorii si prezentatorii care au ramas dupa plecarea lui Radulescu si Stucan au ales sa faca numai ce le zice conducerea. Iar de glume la per-tu cu Becali(i), Borcea, Turcu, Iancu si Mititelu m-am saturat.

Blah, blah, blah