Cargo cu Kempes, cea mai buna trupa rock romaneasca

Ascult piese live cu Cargo din vremea lui Kempes. Nu exista nimic mai bun in muzica rock romaneasca. Din pacate, toate lucrurile bune au un final, mai devreme sau mai tarziu. Iar finalul acestei trupe a inceput cu un accident de motocicleta.

Dintr-un interviu de prin toamna lui 2008:

Cum ai luat hotararea sa pleci?
O.I.: Faptul ca sotia mea avea legaturi aici, ne-a facut sa optam pentru Australia. Mi-a luat foarte mult timp sa ma decid. Problema mea am spus-o si atunci: cu banii pe care ii primeam din muzica abia daca traiam de pe o zi pe alta. Urma sa avem un copil caruia voiam sa-i oferim o viata indestulata, lucru putin probabil in România. Nu era alta solutie. S-a spus ca trebuia sa ma apuc de un album solo, dar eram prea deceptionat ca sa o pot lua de la capat in tara.

Cum au reactionat colegii din trupa cand le-ai zis ca parasesti tara?
O.I.: La momentul respectiv, deja relatiile dintre noi scartaiau destul de rau, tensiunea era starea generala in trupa, asa ca nu au aflat decat destul de tarziu, iar atunci reactia lor nu a fost cea mai eleganta.

Hai sa mai discutam despre muzica trupei Cargo. Cum ti se pare ca a evoluat dupa plecarea ta?
O.I.: Sa o luam pe îndelete. Dupa 1995, Cargo s-a schimbat foarte mult, din punct de vedere muzical. Mai intai am fost suparat pe aceasta schimbare. Apoi am fost deceptionat. Era, ca sa zic asa, o muzica pentru toata lumea, careia ii lipsea esenta. Deja nu mai era genul meu. Linia adoptata nu era cea pe care o voiam. Practic, ma chinuiam, chiar ma chinuiam sa cant ceva ce nu-mi placea. Pentru ca daca nu iubesti piesele pe care le interpretezi, nu poti sa dai totul pe scena. Apoi, de la Spiritus Sanctus schimbarea a fost radicala.

2 comentarii

  1. 25 May 2009 la 23:51

    exagerezi cu 'cea mai buna trupa rock romaneasca'

  2. 26 May 2009 la 13:37

    e o parere personala. tu pe cine ai nominaliza?

Blah, blah, blah