Care sunt tag-urile tale?

Mi-am luat primul calculator printre ultimii (dintre prietenii mei), in aprilie '98. Multi prieteni aveau de ani buni (adica de 1, 2... 6 ani). Am recuperat cu ajutorul alor mei, care au pompat o galagie de bani in mine/el.

Primul lucru pe care am vrut sa-l fac a fost sa surfez. Surful il incepusem cu vreun an inainte, pe la sali de net (Raffles, anyone?). Aveam modem, telefon, tot ce mai trebuia era un cont. La mare pretz erau conturile facute cu carduri la IBM, care mergeau destul de instabil din cauza multitudinii de utilizatori conectati la respectivul server - un server pentru clientii IBM din alte tzari care se deplasau in Romania si aveau nevoie de o conexiune locala. Nu se faceau conturi la IBM in Romania si cred ca adminii se mirau de unde au atatia romani conturi :)

La putin timp dupa aceea am pus bazele unei retele BNC de bloc, prin cablu coaxial, retea 'in serie'. Daca se intrerupea firul undeva, nu se mai vedea nimeni cu nimeni si trebuiau luate la mana toate cablurile (tv, ca alea bnc costau prea mult), mufele (facute cu skotch de multe ori) si terminalurile. Odata cu retzeaua a venit si primul chat, v4chat.

v4chat

Era vremea cardurilor, a comenzilor de pe net, a drumurilor dese la Posta si asteptat DHL, UPS si FedEx cu sufletul la gura. Si am trecut de la cont IBM la PCNet (doar 45$/luna) si la altele, ca nici nu le mai tzin minte. N-am fost niciodata un membru al pionieratului computerelor in Romania, desi poate mi-as fi dorit. Altii erau deja in comunitati virtuale create pe IRC, Newsgroups, Fido (ordinea e aleatoare :D). Prin '99 erau foarte misto java chat-urile, apoi forumurile. Nu am aflat de DC++ decat atunci cand mi-am pus prima conexiune prin cablu, iar primele torrente le-am descoperit, din intamplare, in share-ul unor useri pe DC - asa am aflat de tracker-ul openmind.

Azi, lumea se imparte in comunitati virtuale, 'lipite' de noi ca niste post-it-uri similare cu tag-urile de pe blog. Avem Yahoo Messenger, Hi5, portaluri, trackere romanesti cu vechime (ShareReactor, iPlay), trackere externe elitiste (FeedThe.Net, SceneTorrents.org), avem forumuri de nu le mai stim numarul, avem o galaxie de bloggeri, tot felul de comunitati, de la gameri la femei ce discuta despre cresterea copiilor.

Daca e sa ne referim la activitatile mele de zi cu zi, vizitez forumul FVV, trackerele romanesti iPlay si TvT si extern Dime, presa prin GSP, multele casutze de mail si blogul. Mai deschid Yahoo si Skype, ca sa vad ce mai face si zice lumea. Asa ca tag-urile mele sunt: mail, fvv, iplay, tvt, dime, gsp, yahoo, skype, blog. Care sunt tag-urile tale?

PS: cum ar fi sa avem tag-urile lipite de noi, tot timpul? Ma intreb...

tags

Blah, blah, blah