Captura audio de pe benzi de magnetofon

La fel ca multi altii, parintii mei au facut niste inregistrari cu mine cand eram mic. Si pentru ca am fost mic demult de tot, inregistrarile nu s-au facut nici pe telefon, nici pe camera video, nici macar pe casetofon... ci pe magnetofon.

Recent am descoperit o oferta de captura audio de pe orice tip de dispozitiv la un pret excelent si am dus banda mea veche de aproape 40 de ani in speranta ca se va auzi ceva. Acolo am aflat ca banda e in stare excelenta, ca a fost pastrata in conditii optime si ca se va auzi ok.

Am fost foarte mirat ca, dupa cateva zile, sa ridic un disc cu fisiere FLAC care se auzeau exceptional! Banda de magnetofon are mai putine probleme decat benzile de caseta audio si se aude foarte bine dupa zeci de ani. Casetele audio isi pierd calitatea in timp, se degradeaza destul de mult, chiar daca sunt pastrate in conditii bune.

Am ascultat vocea mea de la 1 an si 8 luni si apoi de la 4 ani, dar cu adevarat amuzant a fost sa ascult vocile alor mei din tinerete.

Toata inregistrarea dureaza 28 de minute si, alaturi de fotografiile din acea vreme, reprezinta amintirea unei copilarii frumoase, pentru care voi fi intotdeauna recunoscator parintilor, bunicilor mei si celor mai apropiati unchi si matusi din familia mea.

Blah, blah, blah